Vojakkalan uutisia 2012


6.12.2012
Urpo Vienonen ehdolla Lopen Uupuneeksi

ViikkoUutisten, Aamupostin, Lopen Lukion ja Loppi-Seuran yhteinen Lopen Uupunut -äänestys on jälleen käynnissä, nyt jo 18. kerran. Lopen Uupunut on aikaansaava henkilö, joka on vuoden tai vuosien aikana uupumatta uurastanut kanssaihmistensä eteen, ollut heille ystävällinen sekä pitänyt hyvää huolta Lopen maineesta.

Ehdokkaita saa itsekin keksiä ja ehdottaa, "Vaalitoimikunta" on kuitenkin asettanut ehdolle mm. Urpo Vienosen, "touhukkaan Vojakkalan lavan isännän". Urpon äänestysnumero on 3. Äänestää voivat Lopella asuvat, Lopelta lähtöisin olevat mutta myös Lopella vapaa-ajan asukkaana aikaansa viettävät.

Voit äänestää sähköpostilla (kare.asp(at)hanaa.fi), tekstiviestillä 0500 484 212 tai jättämällä äänestyslipukkeen Aamupostin ja viikkouutisten palvelupisteeseen Kauppatie 4 (seinässä postilaatikko tai sisälle).
Kerro ehdokkaan nimi ja numero, perustelusi, oma nimesi ja osoitteesi ja jos osoite ei Lopella, oletko lähtöisin täältä vai vapaa-ajan asukas.
Äänestys päättyy sunnuntaina 16.12. klo 17. Valinta julkistetaan keskiviikkona 19.12.

S.S.

6.11.2012
Vojakkalan ehdokkaat varavaltuutetuiksi

Vojakkalan tienoo jää seuraavaksi valtuustokaudeksi ilman varsinaista valtuustoedustajaa. Kaikki kolme kylältä ollutta ehdokasta ovat varavaltuutettuina ensi kaudella.

Nuori, vasta 18-vuotias Essi Tuomenoja jäi harmittavasti valtuustopaikasta yhden äänen päähän. Kokoomuksen listalla oli kolme ehdokasta samalla äänimäärällä, 29, ja ryhmän viimeinen valtuustopaikka ratkaistiin arvalla. Arpaonni ei suosinut Essiä tällä kertaa, ja tyytyminen oli toiseen varaedustajapaikkaan.

Keskustan listoilla ehdokkaana ensi kertaa ollut Mikko Ahola sai 17 ääntä, samoin kuin valtuustopaikkansa vaaleissa menettänyt, matalan profiilin kampanjan vetänyt SDP:n Marko Saikkonen.

Vaikka varsinaisia valtuustopaikkoja ei nyt tälle kulmakunnalle tullutkaan, ovat vaaleissa ehdokkaina olleet varmasti mukana lautakuntapaikkajaossa ja seuraamassa aktiivisesti päätöksentekoa. Heidän kauttaan saa varmasti viestiä eteenpäin päättäjille, vaikka he itse valtuuston ulkopuolelle tällä kertaa jäivätkin.
S.S.

31.8.2012
Koululaiset myyvät vessapaperia

Länsi-Lopen koulun vanhempaintoimikunta pyrkii kartuttamaan koululaisten retkirahastoa erilaisilla tempauksilla.

Tänä vuonna kaupataan wc- ja talouspaperia ennakkomyyntiperiaatteella. Koululaiset kiertävät naapurustoissaan
ennakkomyyntilistojen kanssa 21.9.-4.10. Papereita voi tilata Vojakkalassa suoraan myös Minna Sundgrenilta p. 0400 782 925.

Paperivalikoima on seuraava:
        Lambi wc-paperi 24 rll:n säkki hinta 15,00
        Lambi talouspaperi 12 rll: säkki hinta 10,00
        Serla wc-paperi 40 rll:n säkki hinta 15,00
        Serla talouspaperi 20 rll:n säkki hinta 15,00

Paperit toimitetaan koululle perjantaina 19.10. Ne voi noutaa klo 16.00-18.00. Jos esim. vanhempi väki ei pääse
itse koululta papereita noutamaan, voidaan ne vanhempaintoimikunnan toimesta myös kuljettaa kotiin. Soita tällöin
tilaus suoraan Minnalle, tai ilmoita ennakkotilauslistassa kotiinkuljetustoiveesta!

Keräyspaperilava
on Länsi-Lopen koulun pihalla myös viikolla 42. Eli wc-papereita noutaessaan voi samalla näppärästi käydä tyhjentämässä kotiin kertyneet sanomalehdet (niputettuna luonnollisesti!) keräyslavalle. Toki keräyspaperia voi viedä
Länsi-Lopen koulun ulkovarastoon muinakin aikoina. Paperinkeräyksen tuotto käytetään myös koululaisten retkiin yms.
toimintaan.

Joulumyyjäiset ja kirppis la 24.11.
Länsi-Lopen koulun vanhempaintoimikunta järjestää joulumyyjäiset viimevuotiseen tapaan.
Myyjäiset pidetään koululla lauantaina 24.11. klo 10.00- 14.00. Myynnissä leivonnaisia, käsitöitä yms myyjäistavaraa.
Myytävää voi taas myös lahjoittaa vanhempaintoimikunnan pöytään. Kirppispöydiltä luonnollisesti lasten tarvikkeita ja
vaikka mitä! Koululaisten esittämää ohjelmaa on luvassa puolenpäivän aikoihin.
Pöytävarauksia vastaanottaa Sari Arola-Tossavainen, p. 050 522 4823.

S.S.


31.8.2012
Raittiuskirjoituskilpailu tasaväkinen

Härkätien autosuunnistus ajettiin viime viikonvaihteessa 25.-26.8.2012 teemana Pirturalli. Tämän vuoden huhtikuussa tuli kuluneeksi 80 vuotta siitä, kun kieltolaki kumottiin. Sitä kunnioittaen ja muistaen Härkätie -yhdistys oli valinnut tämän vuoden autosuunnistuksen teeman. Mukana oli kaikkiaan 19 kohdetta vanhan Hämeen Härkätien varrelta. Näistä yksi oli Lopen Tervalammilla.

Tervalammin talossa elettiin 20-lukua kieltolain alla. Neiti Hinkkanen Vojakkalan raittiusseurasta oli valistusta antamassa. Järjestettyyn raittiuskirjoituskilpailuun saatiin määräaikaan mennessä kaksi kirjoitusta. Tuomaristo päätti jakaa ensimmäisen sijan osallistuneiden Keijo Wäärin ja Raili Tuovilan kesken.
Kolmas kirjoitus tuli viime tippaan, vielä sunnuntai-iltana, kun Tanja Härmä toimitti vielä oman kirjoituksensa.

Kirjoituksista voi lueskella mm. vision, mitä tapahtuisi, jos kieltolaki astuisi voimaan nyt. Menisiköhän homma näin?

Keijo Wäärin raittiusvisio tästä linkistä
Raili Tuovilan kirjoitus tästä linkistä
Tanja Härmän kirjoitus tästä linkistä

S.S.

27.8.2012
Lopen kirjasto tiedottaa

Rauli Tammelan arkistossa olleet valokuvat on toimitettu Lopen kirjastoon. Kuvat ovat peräisin materiaalista, jota on käytetty Tammelan tekemiin sukukirjoihin ja Vojakkalan kyläkirjaan.

Osa kuvista on jo tunnistettu ja toimitettu omistajilleen ja loput on koottu kansioon, joka on nähtävissä kirjaston aukioloaikoina ma – ti – to –  pe klo 11 – 19, ke klo 10 – 16 sekä lauantaisin syyskuun alusta lukien klo 10 – 14.

Valokuvia säilytetään kirjaston asiakaspalvelupisteessä 14.11.2012 saakka ja sen jälkeen ne toimitetaan Hämeen  
maakunta-arkistoon.

S.S.
26.6.2012
Suviseurat alkavat Räyskälässä

Lopen Räyskälässä on alkamassa Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma, Suviseurat.  Tapahtuma on vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotinen kesäjuhla. Liikennetoimikunnan ennuste suviseurojen kalustomäärästä on yhteensä 17 000 kalustoyksikköä ja 65 000 – 70 000 seuravierasta.

Liikenneruuhkia odotettavissa
Seurakenttä avataan suviseuravieraiden saapumista varten keskiviikkona27.6. Seuraliikenteen ennustetaan olevan vilkkaimmillaan torstai-illasta aina perjantaihin saakka. Paluuliikenteen osalta ruuhkaa on odotettavissa sunnuntai-illasta maanantaihin. Seurojen päätyttyä maanantaina noin klo 16 alueen purku alkaa välittömästi illan ja yön aikana.

Liikennejärjestelyt on suunniteltu mahdollisimman sujuviksi siten, että seura-alueelle saavutaan kolmesta eri suunnasta. Kantatie 54:n kautta Lopen kirkonkylän ohi tulevat idän suunnasta saapuvat, jotka ohjataan kentälle Rautakosken tien kautta. Pohjoisesta päin tullaan 10-tietä ja täältä kantatie 54:n ja Vojakkalantien kautta Räyskälään. Pääkaupunkiseudun liikenne ohjataan kakkostien ja Portaan kautta. Reittisuositusten  ja liikenneopasteiden noudattaminen on erityisen tärkeää, jotta tiet eivät ruuhkaudu ja liikenne sujuisi mahdollisimman hyvin jokaisesta tulosuunnasta.

Ohjelmaa torstaista alkaen
Seuraohjelma koostuu pääasiassa seurapuheista, virsistä ja Siionin lauluista. Ohjelman ohella ystävien tapaamisella on suuri merkitys.
Virallinen seuraohjelma alkaa aattoseuroilla torstaina 28.6. klo 13 alkaen, puhujien vaihtuessa. Perjantaina klo 10 avataan Suviseurat virallisesti. Tämän jälkeen ohjelmassa on seuroja ja laulutuokioita aina myöhäiseen iltaan saakka. Myös lauantaina seuroja on klo 9 alkaen. Lauantain viikkomessussa klo 16 alkaen seurateltassa ehtoollista jakaa lähes 70 pappia.
Sunnuntaina vietetään jumalanpalvelusta seura-alueella sekä 15 lähialueen kirkossa klo 10 alkaen. Seuramessu on tuolloin myös Lopen kirkossa. Lopen kirkossa järjestetään englanninkielinen messu sunnuntaina klo 13 alkaen. Seura-alueella seuraohjelma ja laulutuokiot jatkuvat koko sunnuntain, viimeisimmän laulutuokion alkaessa klo 22.
Suviseuraohjelma päättyy maanantain päätösseuroihin, jotka alkavat klo 14.

Päiväkävijät tervetulleita
Päiväseltään seura-alueelle voi tulla myös linja-autokuljetuksilla. Linja-autot kulkevat päivittäin Riihimäen matkakeskuksesta suviseura-alueelle ja ne pysähtyvät myös Lopen kirkonkylällä. Aamupäivän vuorot kiertävät koulukeskuksen kautta. Tarkat aikataulut löytyvät mm. seurojen internet-sivuilta. Linja-autokyyti on aikuisilta 4 euroa ja lapsilta 2 euroa suuntaansa. Linja-autolla pääsee juhlakentän läheisyyteen.
Omilla autoilla paikalle saapuvia päivävieraita pyydetään seuraamaan P-opasteita. Lähialueen pellot on varattu parkkipaikoiksi, ja näiltä pysäköintialueilta on jatkuva maksuton linja-autokuljetus suviseurakentälle. Räyskälän keskustan parkkialueelta on tehty metsän läpi myös erillinen kävelypolku suviseuravieraita varten, matkaa tätä polkua pitkin kertyy noin kilometrin verran.

Seurakenttä omavarainen
Suviseura-alue on kuin keskisuuri omavarainen kaupunki, joka tarjoaa seuravieraille viiden päivän ajan kaikki tarvittavat palvelut ravintoloineen, kahviloineen, kauppoineen, posteineen, pankkeineen, suihkuineen ja terveydenhoitopalveluineen. Koko Räyskälän kenttäalue täyttyy majoittujista. Keskelle jää suuri juhlakenttä, jossa kohoaa seurasanomaa symboloiva juhlaportti sekä valtava valkoinen seurateltta sekä SRK:n lähetyskohteita kuvaava lippurivistö.
Seurateltasta puheet, virret ja laulut välittyvät äänentoiston avulla koko 161 hehtaarin kokoiselle seura-alueelle. Seuratelttaan sopii noin 4 200 istujaa. Puheet tulkataan 9 kielelle. Suviseuraradio välittää puheiden lisäksi toimitettua ohjelmaa. Seuraradion taajuus Lopella on 89,5 MHz. Ohjelma on kuunneltavissa myös internetissä. Radion ja netin kautta seuraohjelmaa seuraa jopa suurempi väkimäärä kuin paikanpäällä.
Tarkan seuraohjelman, liikenteen ohjauskartat ym. voi tarkistaa mm. www.suviseurat.fi -sivustolta.


Suvimarkkinat ja kauppahalli seurojen aikaan

Suviseurojen massiiviset osallistujamäärät houkuttavat järjestämään erilaisia ylimääräisiäkin markkina- ja kauppapalveluja liikkujien reittien varsille.

Janin kauppahalli palvelee seura-alueen vieressä, mutta kuitenkin virallisen seura-alueen ulkopuolella, Tauluntien varrella. Kauppahalli toimii keskiviikosta maanantaihin 2.7. saakka.
Kentän kahviotoiminta, eli Ravintola Cafe 26 siirtyy seurojen ajaksi Janin kauppahalliin. Täältä löytyy ravintolapalvelujen ohella myös kesäkauppa. Pihan eri pisteissä on tarjolla on myös lettuja, loimulohta, muikkuja, donitseja ja muuta vatsan täytettä, kertoo yrittäjä Jani Tuki. Samoin tuottajilta saadaan suoraan mansikkaa, perunaa ja muita kesäisiä herkkuja.

Vojakkalan lavan parkkialue on myös varattu seurojen ajaksi markkinatorikäyttöön. Vojakkalan suvimarkkinoilla 27.6.-2.7. klo 8-18 on tarjolla ruokaa, kahvia, käsitöitä, vaatteita ym. ja myös kirppistavaraa. Myyntipaikkoja vuokraa Timo Kuusisto. Vojakkalassa toimii myös saman yrittäjän jäätelökioski seurojen ajan, entisen kyläkaupan viereisellä tontilla varaston edessä.

Kykyä-hankkeen suunnittelemat kylämarkkinat Salonkylässä sen sijaan on peruttu, tiedottaa Anneli Vähätalo.


S.S.
18.6.2012
Vojakkalan juhannus

Vojakkalassa juhannusta vietetään tutuksi tulleeseen tapaan, juhannustanssien ja yhteiskokon merkeissä.

Lavatanssitunnelmaa
Vojakkalan lavalla tanssitaan sekä juhannusaattona että juhannuspäivänä klo 20-2.00. Tänä vuonna juhannusaaton tanssit tahdittaa Solistiyhtye Jermut. Juhannuspäivän iltana haitari soi, kun jo monelle tutuksi tulleet Tytti & Musikantit saapuvat Vojakkalan lavalle. Tanssi-iltoina lavalla palvelee kahvio tuoreine herkkuineen ja voileipineen sekä grilli ja olutteltta.

Juhannuskokko klo 22
Vojakkalan uimarannassa sytytetään yhteiskokko juhannusaattoiltana 22.6. klo 22.00. Viime vuosien tapaan pysäköinti vain rannan puolelle tietä, ja tännekin on jätettävä sivuutuspaikkoja kiinteistöjen tieliittymien kohdalle, jotta mm. pelastuslaitoksen autot pääsevät esteettä Vojakkalantietä tarvittaessa. Vojakkalan lavalle iltaansa jatkamaan menevät voivat jättää autonsa suoraan lavan parkkialueelle.
Uimarannassa on tarjolla grillimakkaraa, limsaa ja karkkia kyläyhdistyksen puffetista. Toivotaan täydellistä kesäsäätä, haitaristikin on lupautunut paikalle!

Pihajuhlat Tervalammilla
Toisena juhannuspäivänä, sunnuntaina 24.6., on jo perinteeksi tullut pihajuhla Tervalammin talon pihalla klo 14 alkaen (Pääjärventien risteys, Vojakkala).
Tervalammin teatteritraktorilaiset valmistelevat Eliisa Asikaisen kanssa oman näytelmänsä juhannusviikolla. Pihan esiintymislava on sunnuntaina avoinna myös muille esityksille; olisi ilo saada lavalle soittajia, laulajia, lausujia...
Lasten iloksi pihalle tuodaan myös kaniemo poikasineen. Vuohiakin on paikalla, ehkäpä mukana myös reilun kaksiviikkoinen Armas-kili! Tuttuun tapaan Tervalammin vanha tupa on avoinna. Vapaamuotoiseen pihajuhlaan ovat kaikki tervetulleita.

Räyskälän kyläkauppa palvelee
Lähimmät kauppapalvelut löytyvät Räyskälän kyläkaupasta. Juhannusaattona Räyskälässä pavlellaan klo 9-15, juhannuspäivänä klo 10-17 ja toisena juhannuspäivänä klo 10-18.


S.S.
10.5.2012
Tienvarret siivottu - iso kiitos!

Vojakkalalaiset ahersivat tienvarsien siivoustalkoissa jo viime viikolta lähtien. Roskien kerääjiä näkyi tienvarsissa viikonvaihteesta alkaen, pussukat täyttyivät ja ilmestyivät tienvarsiin. Tistaina kerääjiä oli viimeistelemässä vielä keräämättä jääneitä paikkoja ja pussukat kerättiin poisvietäväksi.
Maistuvat sämpyläkahvit tarjottiin tällä kertaa Vojakkalan lavan kahviossa - onneksi oli kaunis ja siedettävän lämmin sää!

Siivoojien kesken arvotun lahjakortin Räyskälän kentän kahvioon voitti Matti Uotila.
Talkoisiin osallistui kolmisenkymmentä ympäristön siisteydestä huolehtivaa kyläläistä. SUURKIITOS kaikille osallistuneille!

S.S.
26.4.2012
Kylätoimikunta on nyt Vojakkalalaiset ry

Vojakkalan kylätoimikunta on muutettu rekisteröidyksi yhdistykseksi. Vojakkalalaiset ry on merkitty yhdistysrekisteriin 23.4.2012. Nimeksi jouduttiin ottamaan kyläkokouksen päättämä varanimi, sillä Tornion Vojakkalassa toimii Vojakkalan kyläyhdistys ry, joten ehdotettua Vojakkalan kylä ry:tä ei hyväksytty.

Jäseneksi
Kyläyhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita kylältä niin vakituiset kuin vapaa-ajan asukkaatkin, samoin myös jo muualle muuttaneet, mutta kylän kehittämisen ja kyläkulttuurin vaalimisen läheisekseen tuntevat henkilöt. Kyläkokous päätti, että liittymis- tai jäsenmaksuja ei kuluvana vuonna kerätä.
Jäsenistä on yhdistyslain mukaan pidettävä kirjaa, joten kyläyhdistyksen jäseneksi on ilmoittauduttava hallituksen jäsenille (esim. sihteeri Pirjo Hakalalle p. 040 417 4398, etunimi.sukunimi@pp8.inet.fi tai pj. Sisko Savolaiselle (03) 433 4331, etunimi.sukunimi@poronoro.fi).
S.S.
22.3.2012
Vojakkalan lavan kesäohjelma julkistettu - varaa talkoovuorosi!

Vojakkalan lavalla tanssitaan taas tulevanakin kesänä. Lavan kesäohjelma on päivitetty Vojakkalan lavan sivulle.

Nyt on myös aika katsella omaa kalenteria kesän osalta, ja varata heti itselle mieluisimmat talkootyövuorot!
Työnjakopalaveri pidetään su 15.4. noin klo 17, Vojakkalan Valppaan vuosikokouksen jälkeen.

S.S.
7.3.2012
Vojakkalan kyläkerhot paikallistoimintaesimerkkinä

Läntisen Lopen kylät ovat kunnostautuneet Hämeen kylien paikallistoimintaesimerkkeinä: maaliskuun esimerkiksi on valittu Vojakkalan kyläkerhot. Helmikuussahan esimerkkinä ja Hämeen kylät ry:n etusivulla komeili Salonkylän Facebook-sivusto.

Esimerkkejä eri kyliltä
Hämeen kylät ry on valinnut jo vuoden verran kuukausittain paikallistoimintaesimerkiksi ja esittelyyn joltain kylältä hyväksi havaitun tavan toimia. Valittuihin esimerkkeihin voi käydä tutustumassa osoitteessa www.hameenkylat.net ja täällä saa myös äänestettyä mielenkiintoisinta esimerkkiä.
Tammikuun esimerkkinä olivat Tuittulan lenkkipiiriläiset Hauholta, joulukuussa Koijärven alueen kylien maalaisjoulutori Forssassa, marraskuussa Lopen ja Hausjärven kylien kaamosvalot. Aiemmin Lopelta esillä on ollut myös Vojakkalan lavan kesätanssit, heinäkuun esimerkkinä.

Käy äänestämässä! 
Tässä ei kyläkerhoista sen enempää - esittelyteksti löytyy Hämeen kylien sivuilta ja kerhot ovat monelle omakohtaisesti tuttu juttu. Poikkea sivuilla ja käy äänestämässä!

Kuka tahansa on tervetullut kyläkerhoihin - parittomilla viikoilla torstaisin tavataan klo 18-20, tarkista paikka ilmoittelusta!


Seuraava Vojakkalan kyläkerho pidetään torstaina 15.3. klo 18 entisen kauppatilan kahviossa. Tällä kertaa ajankohtaisena keskustelun aiheena ovat mahdolliset kuntaliitoskuviot: oltaisiinko Vojakkalastakin suuntaamassa Riihimäen-Hyvinkään suuntaan, jos emo-Loppi näin päättää, vai olisiko varteenotettavampi vaihtoehto Hämeenlinna tai Forssa?
Keskustelua tarvitaan nyt, sillä kunta järjestää keskustelutilaisuuden aiheesta ma 19.3., ja Lopen kunnanhallitus käsittelee kuntauudistusasiaan annettavaa lausuntoa kokouksessaan maanantaina 26.3.2012 ja valtuusto maanantaina 2.4.2012.


S.S.

23.1.2012
Kylätoimikunta yhdistykseksi

Vojakkalan kyläkokous päätti virallistaa kylätoiminnan ja muuttaa kylätoimikunnan rekisteröidyksi yhdistykseksi. Nimi muuttuu samalla Vojakkalan kylä ry:ksi.
Nimestä keskusteltiin vilkkaasti, mutta yksimielisesti lopulta päädyttiin asialliseen Vojakkalan kylä ry -nimeen.

Tutut rutiinit säilyvät
Vojakkalan kylätoimikunta perustettiin ensimmäisten joukossa Lopella, maaliskuussa 1980. Kylätoiminta on ollut vuosikymmenet ansiokasta ja vireää, yhdessä sovittujen sääntöjen pohjalta on toimittu kuten rekisteröidyissäkin yhdistyksissä. Niinpä toimikunnan rekisteröinti ei tuo mitään suurempia muutoksia tai myllerryksiä toimintaan, vaan rutiinit säilyvät ennallaan.
Kyläkokous hyväksyi yhdistykselle säännöt ja valitsi entisen kylätoimikunnan jatkamaan yhdistyksen hallituksena. Uusien sääntöjen mukaan varaedustajista luovuttiin ja hallituksen jäseninä toimivat vuonna 2012 Sisko Savolainen (pj), Pirjo Hakala, Leena Heikkinen, Arja Mattila, Niina Ollikkala, Simo Ollikkala, Kimmo Pekkala, Jukka Tuomenoja ja Erkki Viira.

Jäseneksi
Kyläyhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita kylältä niin vakituiset kuin vapaa-ajan asukkaatkin, samoin myös jo muualle muuttaneet, mutta kylän kehittämisen ja kyläkulttuurin vaalimisen läheisekseen tuntevat henkilöt. Kyläkokous päätti, että liittymis- tai jäsenmaksuja ei kuluvana vuonna kerätä.
Jäsenistä on yhdistyslain mukaan pidettävä kirjaa, joten kyläyhdistyksen jäseneksi on ilmoittauduttava hallituksen jäsenille (esim. sihteeri Pirjo Hakalalle p. 040 417 4398, etunimi.sukunimi@pp8.inet.fi tai pj. Sisko Savolaiselle (03) 433 4331, etunimi.sukunimi@poronoro.fi).

S.S.

19.1.2012
Kyläkokoukseen sunnuntaina 22.1. klo 13 alkaen

Jälleen on kyläkokouksen aika. Mutta nyt tiedossa on hieman poikkeuksellinen kokous, sillä kylätoimikunta esittää kylätoimikunnan muuttamista rekisteröidyksi yhdistykseksi.
Jos esitys hyväksytään, päästään allekirjoittamaan uuden yhdistyksen perustamiskirja ja käsitellään esillä oleva, uuden yhdistyksen sääntöluonnos.

Ja sitten pitäisi nimikin keksiä! Nimiehdotuksia heiteltiin ilmoille kyläkerhossa torstaina 19.1. Mille kuulostaisi kyläyhdistyksen nimenä vaikkapa Vojakkalan Virkeät (vastineena Lopen Uupuneille), Vojakkalan Vilkas (luonnollisesti kumppanina Vojakkalan Valppaalle) tai Vojakkalan Varikset? Tavanomaisempi yhdistysnimi voisi olla Vojakkalalaiset ry. Lisää ehdotuksia saa keksiä ja laitella viestiä tai soitella (SIsko 050 522 8955 tai etunimi@poronoro.fi). Ja luonnollisesti kokoukseen kaikki mukaan ehdottamaan ja äänestämään, millä nimellä toiminta jatkuu...


Heti perään on tarkoitus myös järjestäytyä, eli valita uuden yhdistyksen toimihenkilöt, hyväksyä toimintasuunnitelma ym. viralliset kokousasiat.
Tule mukaan päätöksentekoon!

Ihan aluksi kuitenkin kahvitellaan ja onnitellaan kylään v 2011 syntyneitä vauvoja perheineen. Lisäksi käydään läpi ajankohtaiset kyläasiat.

Ohesta löytyy kokouksen asiakirjoja etukäteen tutustuttavaksi.