Vojakkalan uutisia 2006:

20.12.2006
FSP:lle ei toimilupaa langattomalle laajakaistalle

Viestintävirasto päätti loppusyksystä, että Forssan seudun puhelimelle ei myönnetä toimilupaa langattoman laajakaistan rakentamiseen kylällemme. Lopen kunnan alueelle myönnettiin toimiluvat langattoman laajakaistan rakentamiseksi kuitenkin kahdelle puhelinyhtiölle, Ainalle ja Elisalle. Nämä olivat hakeneet liki maanlaajuista toimilupaa, ja sen saivat. Mutta todennäköisesti mitään konkreettista ei näillä kulmilla ole siltä saralta lähitulevaisuudessa odotettavissa. FSP haki lupaa vain kahdelle tukiasemalle, paikallista tarvetta varten, ja tämä hanke todettiin tarpeettomaksi.
Langallista laajakaistaa on saatavilla niille, jotka asuvat riittävän lähellä kylien puhelinkeskuksia. Valitettavasti kylämme laita-alueille ei tätä kautta edelleenkään laajakaistayhteyksiä saada, kuten muutamat ovat karusti joutuneet toteamaan, alustavista lupauksista ja myyntipuheista huolimatta.
S.S.
15.10.2006
Vojakkalan syyslounasta ei järjestetä tänä vuonna

Vojakkalan kylätoimikunta joutui tekemään kokouksessaan perjantaina 13.10. päätöksen viidennentoista syyslounaan peruuttamisesta. Yhteensattumien vuoksi tapahtumalle ei saatu vastuullista vetäjää. Toivomme kuitenkin, ettei perinne kokonaan katkea, sillä tapahtuman suosio on viime vuosina pysynyt vakaana, tosin talkooväki on vuosi vuodelta vähentynyt.
M.H.
22.8.2006
Radioluvat uuteen harkintaan, Soneran kyläkaistaa saattaa saada

Hämeen alueen WiMax-lupahakemukset palautuivat liikenne- ja viestintäministeriöön uuteen käsittelyyn. Käsittelyn aikataulua ei ilmoitettu. Mutta ilmeisesti ärhäkkä palaute vaikutti asiaan.
Muualla maassa luvat jaettiin esityksen mukaisesti

Soneran kyläkaistaakin alkaa saada muutaman kilometrin säteellä kylän keskustasta. Tekninen valmius on olemassa, mutta ruotsalaisfirma panttaa vielä tietoja. Asiakaspalvelusta (numero saattaa löytyä Soneran nettisivuilta, ei nyt löydetty sitä uudelleen) voi kysellä, jos jaksaa sinne jonottaa ja joku sattuu siellä jotain tietämään meidän nurkan asioista. Kannattaa varata pari-kolme tuntia aikaa. Asennuksissa kuulemma kannattaa varautua muutaman viikon odotusaikoihin.

Kaupalla on nopea yhteys, ja siellä voi käydä Soneran sivuilla ihmettelemässä, joko omaan osoitteeseen saa yhteyden.
M.H.
26.7.2006
Laajakaistahanke vastatuulessa

FSP:n laajakaistahankkeelle lyödään kapuloita rattaisiin: kesäkuun lopussa tuli tieto Viestintäviraston kielteisestä lupapäätösehdotuksesta. Suomeksi sanottuna FSP:lle ei myönnettäisi luonnoksen mukaan langattoman laajakaistan rakennuslupaa alueelle.
Vojakkalan kylätoimikunta (puheenjohtaja M. Hirvenojan allekirjoittamana) toimitti laajakaistahanketta perustelevan ja puoltavan lausunnon FSP:lle edelleen Viestintävirastolle toimitettavaksi heidän oman lausuntonsa mukana.
S.S.

16.6.2006
Vojakkalan Viestin kesänumero on ilmestynyt

Lehti jaetaan viikonlopun aikana kaikkiin laatikoihin, myös mökeille. Painos 300 kpl. Sähköisessä muodossa sen voi lukea heti.
M.H.

27.5.2006
Romulava lähtenyt

Romulava on viety pois lavan parkkipaikalta joten romunkeräys on tältä keväältä päättynyt. Pienempää romua voi viedä molokille metalliromuastiaan, isommille järjestettäneen keräys Kapulan kierroksella syksyllä. Seuraa tietoja osoitteessa www.kiertokapula.fi .
M.H.

29.4.2006
Romunkeräys 2.-14.5. Vojakkalan lavalla

Lavalle tulee vapun jälkeen romunkeräyslava, jonne voi toimittaa METALLIROMUA. Keräykseen kelpaa
- rautaromu
- kiukaat, hellat ja pyykinpesukoneet
- aukileikatut tai litistetyt puhtaat tynnyrit
- kattopellit, piikkilangat, kattilat
- vanhat maatalouskoneet
- "kuivatut" autonromut ilman renkaita

Keräykseen ei saa tuoda ongelmajätettä, kylmälaitteita eikä sähkö- ja elektroniikkaromua.

Lava on paikalla siksi, että ympäristö pysyisi siistinä. Älkää siis sotkeko lavan pihaa.

23.5.06: Romunkeräyslava edelleen paikalla - romua saa tuoda, kunnes lava on viety pois.

Vähintään neljän tonnin romuerät noudetaan kiinteistöltä.
Keräyksen hoitaa Keski-Suomen Kierrätysmetalli, puh 044 266 0629
M.H.

3.4.2006
Langattoman laajakaistan radiolupapäätös vasta kesäkuun loppuun mennessä

Viestintävirasto ilmoittaa tiedotteessaan 29.3.2006, että ruuhkaantuneet 3,5 GHz:n laajakaistaverkkohakemukset ratkaistaan aikaisemmin ilmoitetun 31.3. sijasta vasta kesäkuun loppuun mennessä. Vojakkalan verkon aloituksen osalta tämä tarkoittaavastaavaa viivästymistä. Kalusto on jo olemassa, mutta sitä ei saa käyttää ilman radiolupaa.

Kysyntä on siis muuallakin kovaa...
M.H.

27.2.2006
Uudenkuun hiihto siirretään täydelle kuulle

Näköjään suunnitteluvaiheen kalenterinluvussa sattui pieni käpy, jota kukaan ei kokouksessakaan korjannut, eli musta pallukka tulkittiin täysikuuksi ja päinvastoin. Erinomaisista olosuhteista huolimatta kukaan kylätoimikuntalainen ei taida harjoittaa tosissaan astronomiaa tai edes -logiaa...

Näinollen ensi perjantaille kaavailtu uudenkuun hiihto hivautetaan kaksi viikkoa eteenpäin ja Selkäsaareen hiihdetään 17.3. Muilta osin tapahtuman kulku on sama kuin suunnitelmassa, eli kaupalta lähdetään kello 20 kohti Selkäsaaressa olevaa nuotiota. Paikan päällä on sitten tarjolla makkaranpaistoa, nokipannukahvia ja pullaa.
M.H.

14.2.2006
Virallinen tarjous ja varauspuhelinnumero

Tänään saatiin FSP:ltä tarjous ja yhteystiedot.
Hinnat ovat samat kuin 6.2. ilmoitetut, paitsi että 31.5. 2006 mennessä varauksen tehneille avausmaksu on 49 euroa ja kaupan päälle SurffiNet Tietoturva Plus veloituksetta elokuun loppuun.

Lisätietoja antavat Kari Ylander, puhelin (03) 412 1225 tai 050 1526 sekä Unto Ojala, (03) 412 1248 tai 050 65 010
Yhteydenotot ja tilaukset pyydämme ilmoittamaan Eija Niemelle, puhelin (03) 412 1201 tai sähköpostitse  eija.niemi@fsp.fi
M.H.

10.2.2006
Laajakaista toiminnassa huhtikuussa?

FSP tiedottaa, että Viestintävirastosta on luvattu käsitellä toimilupahakemus maaliskuun loppuun mennessä. Eli vasta huhtikuussa päästään käytännössä kokeilemaan laajakaistan toimivuutta.
Ensi viikolla saadaan kuitenkin puhelinnumero, josta voi tehdä alustavan tilauksen. Tässä vaiheessa kirjataan vain ylös kiinnostuneiden yhteystiedot ja osoitteet, ja kun laitteita päästään testaamaan, selviää onko riittävä yhteys mahdollinen ja vasta tällöin voidaan tehdä varsinaiset sopimukset.
S.S.
7.2.2006
Laajakaistakartta

No niin, nyt saatiin todella hyvältä näyttävä kartta. Sektori on 120 asteen antennin kuuluvuusalue, joka ulottuu Rengon rajalta Rautakoskelle. Kuvan koko on 440 kB. Varoituksena oli, että kaista saattaa olla rajoittunut äärialueilla, eli data liikkuu hitaammin.
Antenni vaihdettiin suunnitelmassa laajempaan.
M.H.6.2.2006
Hinnoittelutiedot julkaistu - sektorikartta mietinnässä

Langattoman laajakaistan (WIMAX) hinnoittelu pääpiirteittäin:

Avausmaksu 99 €
Päätelaite liityttäessä 199 €  yhden vuoden sopimuksella, muutoin 470 €:.

1M/512:n kuukausimaksu 33 €:. Alussa ei muita nopeusvaihtoehtoja.


FSP:n laajakaistatukiaseman kantavuuskartta tulee myöhemmin - tarkoitus on saada sektorin raja ja laajuus niin, että Vojakkalan Rajatie olisi mukana (kunnanrajaa myöten). Kuuluvuus on luvattu asettaa niin, että se toimii siellä, missä tilaajatkin ovat.

Tilauspuhelinnumero julkaistaan, kunhan FSP saa koulutetuksi asiantuntevan henkilön vastaanottamaan tilauksia.

Koettakaa malttaa, tässä mennään nyt vähän etunojassa ;-)
M.H.
1.2.2006
Langaton laajakaista tulee ainakin osalle kylää

Forssan Seudun Puhelin (FSP) ilmoitti tänään rakentavansa Vojakkalan ja Räyskälän kylät kattavan langattoman laajakaistatukiaseman. Tukiasema sijoitetaan Härkätien varressa lähellä Tauluntien risteystä olevaan mastoon. Sen toimintasektori on 90 astetta ja kantama noin 10 kilometriä.

Nopeudeksi tarjotaan 1M/512k. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että se riittää (ainakin lankaverkossa) varsin pitkälle. Kovin suurta videokuvaa ei voi striimata.

Hinnoittelu päätetään ensi viikolla ja samalla saadaan kartta oletetusta toiminta-alueesta ja tieto, mistä palvelua voi tilata.
Tiedot löytyvät sitten tästä ja seuraavasta Vojakkalan Viestistä.

M.H.22.1.2006
Kyläkokous

Linkin takaa löytyy toimintasuunnitelma ja -kertomus. Kyläkokous koululla.