Vojakkalan uutisia 2007:

30.10.2007
Vojakkalan Viesti 4/2007 ilmestynyt

Vojakkalan kylälehden tämän vuoden neljäs numero on ilmestynyt ja siirretty myös nettiarkistoon. Elokuun numero jätettiin välistä vastaavan toimittajan työkiireiden vuoksi. Viides numero ilmestynee joulukuussa, joten jos sinne on ilmoitettavaa, niin kertokaa mielellään marraskuun aikana.
M.H.
14.8.2007
Kylätoimikunnan kuulumisia

Vojakkalan kylätoimikunnan kokouksessa elokuun alussa todettiin tyydytyksellä hyvin sujuneet kesän tapahtumat - väkeä riitti mukavasti niin kokolla kuin kesäjuhlissakin. Kiitokset kaikille mukanaolleille ja talkootöissä ahertaneille!
Kokouksessa päätettiin myös, että syyslounas järjestetään uudistetussa ja pelkistetyssä muodossaan tänä syksynä. Tapahtumapäivä on sunnuntai, 28.10. kello 13 alkaen. Ruokalistaa kevennetään niin, että ruokien valmistus onnistuu koulun keittiössä. Silti tavoitteena on tarjota maittavaa kotoista ruokaa, mahdollisuuksien mukaan oman kylän kasviksia hyväksi käyttäen. Ruokalistalle on alustavasti kaavailtu keitettyjä perunoita, lihahöystöä, paahdettuja kasviksia ja vihersalaattia leipien ja juomien kera. Lisäksi tietysti jälkiruoka.

Tiedotusasiana todettakoon, että Vojakkalan Viesti ei ilmesty elokuussa vastaavan toimittajan työkiireiden vuoksi, ellei jotain isompaa tiedotettavaa ilmaannu. Toki jos valmiita juttuja jostain ilmestyy ja tiedotettavaa on, lehti voidaan julkaista koska tahansa. Näillä näkymin kuitenkin seuraava numero ilmestyisi vasta lokakuussa.

S.S.
14.8.2007
Vojakkalan Tarmo-kyläkauppa sulkenut ovensa

Vojakkalan Tarmo-kyläkauppa on sulkenut tältä erää ovensa. Kauppias on julkisesti ilmoittanut lähtevänsä, mutta vuokranantaja Valppaallakaan ei ole asiasta tarkempaa tietoa.
Kauppiaan taholta on julkisuuteen levitetty yksipuolista tietoa sulkemisen syistä, perustellen tätä mm. vuokrasopimuksen muutoksilla, joita he eivät hyväksy. Valppaan edustajien mukaan kauppiaaseen ei kuitenkaan ole yrityksistä huolimatta saatu neuvotteluyhteyttä asiassa.
S.S.
1.7.2007
Kesäjuhlat, karaokeilta, lasten kesädisko...

Vojakkalan lavalla on heinäkuussa monenlaista ohjelmaa, lauantaitanssien ohella myös heinäkuun perjantait ovat suosittuja tapahtumapäiviä.
Vojakkalan kylätoimikunta järjestää kylän yhteisen kesäjuhlan Vojakkalan lavalla perjantaina 13.7. kello 18 alkaen. Ohjelmassa ovat perinteiset pihapelit eli lasten kävynheitto, ja kaikille keilapeli, ketjunheitto, ammunta ja tikanheitto. Lavan sisätiloihin ripustavat taidepiiriläiset oman näyttelynsä. Lava-alueen läheisyyteen tuodaan alkuillasta nähtäväksi myös vuohia ja kaneja lasten ihasteltavaksi. Kesäjuhlailta on mitä sopivin tilaisuus tulla tanssilavalle koko perheen voimin - tanssilattialta löytyy tilaa myös perheen pienille! Tanssimusiikkia soittaa tuttu Härkätie-yhtye. Pääsymaksu vapaaehtoinen. Arpajaisiin otetaan mielellään palkintolahjoituksia, tosin jo nyt on tiedossa hienoja ja arvokkaita palkintoja, mm. Hämeen laskuvarjourheilijoiden tandemhyppylahjakortti ja Rakennuspuun lahjakortti.
Aikuisten oma karaokeilta on vuorossa perjantaina 20.7. kello 20 alkaen. Tapahtumapaikkana jälleen Vojakkalan lava, illan aikana myös olutteltta toiminnassa. Tästä viikonpäästä, eli perjantaina 27.7. kello 18 alkaen lavan valtaavatkin vuorostaan lapset! Tällöin on alakouluikäisten kesädisko. Diskojärjestelyistä vastaa Vojakkalan koulun vanhempaintoimikunta yhdessä Valppaan kanssa.
Launtaitanssit jatkuvat 14.7. Tuolloin vuorossa ovat maa- ja kotitalousseuran järjestämät tanssit, soittamassa Härkätie. Lauantaina 21.7. vuorossa on Kimara & Pertti Stenholm & Väinö Korsu. Heinäkuun viimeisenä lauantaina on Lopen Harmonikkojen tanssit, kauden päättää Unto Satoranta yhtyeineen 4.8.

S.S.
19.6.2007
Juhannusmuistio

Kyläkokolle ja tanssimaan!
Vojakkalassa vietetään juhannusta perinteiseen pienen maalaiskylän malliin. Juhannusaattona kokoonnutaan Vojakkalan lavalle kello 20 alkaen (- 02.00), musiikista vastaa Tonika. Lavalla palvelee puffetti, grilli ja olutteltta, järjestelyistä vastaa Vojakkalan Valpas.
Kylän uimarannassa, Vojakkalantien varressa, sytytetään yhteinen kyläkokko aattona kello 22. Timo Mäkelä haitareineen on luomassa tunnelmaa, kylätoimikunnan myyntipisteessä tarjolla limsaa, grillimakkaraa ja karkkia. Autolla paikalle tulevia pyydetään muistamaan, että pelastuslaitos toivoo pysäköitävän vain rannan puolelle tietä, jotta esteetön kulku myös isoilla autoilla on tarvittaessa mahdollista.
Juhannuspäivän iltana on jälleen tanssit Vojakkalan lavalla, tällä kertaa tanssittamassa on Trio Tytti & Musikantit. Tanssit alkavat kello 20. Juhannustansseissa on muuten aina ihan oma tunnelmansa - väkeä on lavan täydeltä!

Teatteritraktorilaiset lavalla
Toisena juhannuspäivänä päästään jälleen seuraamaan Tervalammin Teatteritraktorilaisten kesäteatteriesitystä Tervalammin talon vanhaan pihapiiriin (osoite Pääjärventie 1). Lapset valmistelevat juhannusviikolla Eliisa Asikaisen ohjauksessa esityksen vanhan peräkärryn lavalla olevalle näyttämölle. Näytös on sunnuntaina kello 14 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita niin lapset kuin vanhempikin väki. Vuosi vuodelta tämä pienimuotoinen pihajuhla on kerännyt aina enemmän ja enemmän väkeä. Mahtavien pihapuiden katveessa on tilaa kaikille. Samassa yhteydessä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä viivähtämään Tervalammin talon tuvassa, tummien seinähirsien viileydessä.

Kyläkauppa palvelee
Vojakkalan Tarmo-lähikaupalla vietetään yksivuotissynttäreitä torstaina 21.6. kahvitarjoilun merkeissä. Kaupalla kävijöille on synttäriviikolla järjestetty arvonta. Ovet ovat avoinna koko juhannuksen. Juhannusaattona ja ensimmäisenä juhannupäivänä palvellaan kello 10-21. Normaalisti kauppa on avoinna maanantaista torstaihin kello 10-19, perjantaisin kello 10-21 ja viikonloppuisin 10-19.
S.S.
16.6.2007
50-vuotiasta Vojakkalan lavaa juhlittiin

Vojakkalan lavalla on nyt tanssittu 50 vuotta, joka kesä. Näissä merkeissä oli kyläläiset ja muu tanssiväki kutsuttu juhlatansseihin lauantaiksi 16.6. Paikalla kävi arviolta noin 250-300 ihmistä.
Ilta aloitettiin juhlan kunniaksi täytekakkukahveilla ja mielenkiintoisella kuvaesityksellä lavan historiasta. Asko Stenholm oli kerännyt tanssi-ilmoituksia vanhoista Lopen Lehdistä 50 vuoden varrelta. Näistä saattoi koko juhlayleisö omin silmin nähdä, että lavalla on vieraillut nimekästä väkeä - aina kulloistenkin vuosikymmenten lavatähtiä. Toiminta oli alamaissa 1970-luvun alkuvuosina, eteenpäin mentiin parien levytanssien voimin. Nyt lavatanssit ovat jälleen suosiossa, Vojakkalan lavallakin tanssitaan kesä-heinäkuussa lähes joka lauantai.

Kuin silloin ennen...
Vojakkalan lavalle veti ennätysyleisän Pirkko Mannola vuonna 1962. Tuolloin häntä saapui katsomaan ja kuulemaan arviolta jopa yli seitsemisen sataa ihmistä! Pirkko Mannola oli saatu juhlistamaan myös iltaa nyt, ilmielävänä, ja uskomattoman ikinuorena. Värikäs taiteilijapersoona esiintyi historiaosuuden päätteeksi, kertoen tämän lavakeikan olevan ainut tälle kesälle - saimme siis olla todistamassa poikkeuksellista esitystä. Ja millaista esitystä! - Antaumuksella Mannola puhui, lauloi, esiintyi ja otti yleisönsä, Ilkka Halosen ja Jermujen säestämänä. Uskalsipa joku yleisöstä todeta, että tuskin oli Mannolassa samanlaista säteilyä ja karismaa silloin 45 vuotta sitten, kun hän täällä viimeksi poikkesi.

Muistamisia ja tanssia
Historiaosuuden aikana luovutettiin pienet muistolahjat niille elossa oleville ihmisille, jotka ovat vuosien varrella lavan toiminnan pyörittämisessä erityisesti ansioituneet. Myös koko nykyistä Valppaan johtokuntaa kiitettiin muistolahjalla.
Eihän tanssilava voi juhlia syntymäpäiviään ilman tanssia: juhlatansseissa soitti Jermut ja Ilkka Halonen, monille jo tutuksi tulleeseen leppoisaan ja mukavasti etenevään tyyliinsä. Tanssilattialla riittikin väkeä.
Illan edetessä saatiin tanssilavatyyliin sopivat yllätysesiintyjät - hyvinkääläiset "Ladyt lavalla": karvanaamaiset, riuskan ja tuhdin oloiset, mutta naisellisesti somistautuneet Katri-Helenan, Lea Lavenin, Marionin ja Paula Koivunniemen "kopiot" riemastuttivat yleisöä omalla showllaan. Asiaankuuluvasti lavan miehet kävivät kukittamassa ja halaamassa nämä naismaiset esiintyjät.
S.S.
2.5.2007
Tienvarsien kevätsiivous tehty

Vojakkalan tienvarret on nyt siivottu roskista, samoin kantatie 54:n vartta oman kylän osalta. Siivoamassa oli kaikkiaan peräti nelisenkymmentä kyläläistä. Talkookahvien yhteydessä illalla arvottiin lahjakortti kyläkaupalle. Onnetar suosi Valtteri Mäenpäätä. Kylätoimikunta kiittää lämpimästi kaikkia mukana olleita!

S.S.
19.4.2007
Vojakkalan Viesti jaossa

Vojakkalan Viesti 2/07 on ilmestynyt ja jaeltaan kylän kaikkiin laatikoihin viimeistään ensi viikon alkupuolella. Kevään kunniaksi otettiin jo "mökkiläispainos", eli lehteä pitäisi riittää nyt myös kesäasukkaille. Näin on tarkoitus jakaa myös seuraava, kesäkuun numero.

Tässä numerossa julkaistiin jälleen kyläläisten omiin ilmoituksiin perustuva kyläpuhelinluettelo. Nettiin laitettavasta versiosta tämä on poistettu, mutta päätoimittaja voi lähettää puhelinluettelon pyynnöstä sähköpostilla.
Muuten sivutila täyttyykin tulevan kesän tapahtumista: maastojuoksut (26.4. alkaen), tienvarsien siivoustalkoot (2.5.) ja koko perheen puuhapäivä koululla (6.5.) nyt ensimmäisinä tulossa ja sitten kesällä on tietysti tiedossa lavatansseja ym. kesäisiä tapahtumia tuttuun tyyliin. Tapahtumat on päivitetty myös tapahtumakalenteriin www-sivuille.
S.S.

13.3.2007
Vesiosuuskuntaan ei kiinnostusta

Vojakkalaan ei näillä näkymin perusteta yhteistä vesiosuuskuntaa hoitamaan Kaartjärven Vesihuolto Oy:n runkolinjastosta kauempana asuvien rakennuttamistarpeita. Helmikuun loppuun mennessä ilmoittautui muutama mahdollinen kiinnostunut, mutta näin laimealla innostuksella ei hanketta kannata toistaiseksi viedä eteenpäin. Korkeat liittymis- ja käyttökustannukset ovat varmaan suurimpana esteenä: omien vesisysteemien kehittely tai yhteistyö naapurin kanssa alkaa tuntua kannattavalle, jos ja kun pitkien liityntälinjojen rakennuttaminen jäisi harvojen osakkaiden vastuulle, lisänä vielä korkeat käyttö- ja vuosimaksut.
S.S.

13.2.2007
Vesiosuuskunta Vojakkalaan?

Kaartjärven Vesihuolto Oy on syksyn ja talven aikana saanut vedetyksi vesi- ja viemärilinjaston runkoputkiston Vojakkalasta Räyskälään. Rakentaminen on edistynyt suunnitelmien mukaan ja tavoitteena on, että linjasto olisi toiminnassa jo tulevana juhannuksena.
Vesihuolto Oy:n tiedotustilaisuudessa Vojakkalan koululla 23.1.2007 kävi selväksi, että Vesihuoltoyhtiö ei kuitenkaan rakenna sivuhaaroja, joiden kautta runkolinjastosta kauempana asuvat pääsisivät liittymään vesijohtoon tai viemäriin. Sitä tehtävää toteuttamaan pitäisi perustaa asukkaiden oma vesiosuuskunta tai useampia. Mahdollisia olisivat esimerkiksi tiekohtaiset osuuskunnat tai sitten jopa koko Vojakkalan yhteinen vesiosuuskunta, joka hallinnoisi kaikki tarvittavat sivuhaarat: Arotien suunnan, Asetarantien, Eerolankulman ym.
Kukaan ei ole varmaan halukas sitoutumaan vesiosuuskuntaan, ennen kuin on tiedossa, mitä liittyminen maksaa. Sen selvittämiseksi on kuitenkin tiedettävä, kuinka paljon liittymisestä kiinnostuneita on ja kuinka kaukana heidän kiinteistönsä putkilinjasta sijaitsevat.
Toivomme, että kaikki liittymistä harkitsevat ilmoittautuisivat allekirjoittaneille viimeistään helmikuun loppuun mennessä. Ja kysäise asiasta myös mahdolliselta kesäasukasnaapuriltasi! Tässä vaiheessa tarvitaan seuraavat tiedot: tilan tai omistajan nimi, sijainti ja etäisyys runkolinjasta sekä harkitsetteko sekä vesi- että viemäriliittymää vai vain jompaakumpaa. Osuuskuntaan on mahdollista liittyä myös niin, että ei vielä tässä vaiheessa ota käyttöön putkistoa, mutta varaa tähän kuitenkin mahdollisuuden.
Tietoa rakennetusta vesihuoltolinjastosta löytyy mm. internetsivuilta osoitteesta www.loppi.fi -> Tekniikka ja ympäristö -> Kaartjärven Vesihuolto Oy. Osuuskuntahankkeen mahdollisista vaiheista pyritään tiedottamaan myös lehdissä ja tässä osoitteessa.
Terveisin  Hannu Mikkola,  Matti Saurama
Hannu p.040-5318217, hannu.mikkola@elisanet.fi
Matti p. 0400-404737, matti.saurama@pp.inet.fi

S.S.
5.2.2007
Vuoden ensimmäinen Vojakkalan Viesti tekeillä

Vojakkalan Viestiä kootaan parhaillaan. Jos sinulla on jotain tiedotettavaa / mukaan saatavaa kyläasiaa, ota yhteyttä toimitukseen! Lehti on jaossa viimeistään viikolla 7. Tiedossa olevat tapahtumat on jo päivitetty www-sivujen tapahtumakalenteriin.
S.S.
3.2.2007 (päivitetty 5.2.07)
Marko Saikkonen Vojakkalan kylätoimikunnan puheenjohtajaksi

Vojakkalan kyläkokouksessa valittiin kylätoimikunnan uudeksi puheenjohtajaksi Marko Saikkonen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Kylätoimikuntaan valittiin erovuoroisten jäsenten tilalle pari uutta ihmistä. Kylätoimikunnan kokoonpano ja yhteystiedot on nähtävissä pääsivuston kautta kohdasta Yhteystietoja. Lopen Lehdessä julkaistu juttu kyläkokouksesta löytyy tästä.
Kyläkokouksessa käytiin keskustelua kuluvan vuoden toiminnasta ja kylätapahtumista. Nämä koottiin kylätoimikunnan järjestäytymiskokouksessa toimintasuunnitelmaksi. Perinteiset kylätapahtumat pyritään järjestämään tänäkin vuonna, syyslounas kokee mahdollisesti muodonmuutoksen ja ehkä muihinkin tapahtumiin keksitään jotain uutta piristystä.
S.S.
9.1.2007
Uusi vuosi, uudet kujeet

Vuoden vaihduttua on edessä jälleen kyläkokous sunnuntaina 28.1.2007 kello 13 alkaen. Tuolloin muistetaan vuonna 2006 kylään syntyneitä vauvoja ja heidän vanhempiaan ja suunnitellaan tulevaa kylätoimintaa: mitä tapahtumia kylällämme halutaan ylläpitää, olisiko jotain erityishankkeita suunniteltava tms. Kylätoimikunta päätti olla tekemättä etukäteen toimintasuunnitelmaa - tämä on kyläkokouksen ja tehtävään valittavan uuden kylätoimikunnan homma - periaatteella, että jos toimintaa ja tapahtumia ei haluta, eikä niitä olla valmiita yhdessä tekemään, miksi väkisin ylläpitää tarpeetonta toimintaa.
Kokouksessa valitaan myös kylätoimikunnalle uusi puheenjohtaja.
S.S.