Vojakkalan uutisia


23.3.2021
Palvelulinjat Vojakkalasta

Kouluaikoina Vojakkalasta pääsee linja-automaksulla kirkonkylälle ja takaisin arkipäivisin palvelulinjoilla.
Palveluliikennettä hoitaa vuonna 2021 Päivin Liikenne Oy, p. 0400 795 318 tai toimisto@paivinliikenne.fi.

• Ma-Pe lähtö Räyskälä 6.45, Pääjärventien risteys 6.55, Vojakkalan kylätupa 7.00, Heinisuontien risteys (sahalla) 7.03, Linja- autoasema 7.25.
• Ma-Pe lähtö Perhontien risteys 7.50, Kytömäenkulmantien risteys 7.55, Rajatie 8.05, Heinuntie 8.15, Kylätupa 8.20, kou- lukeskus 8.50
I
LTAPÄIVISIN paluuliikenne (varmista soittamalla poikkeusaikana p. 044 491 0676):
• 14.15 koulukeskus, 14.20 linja-autoasema, tarvittessa Vojakkalaan, Räyskälään
• 15.15. koulukeskus, 15.20 linja-autoasema samoin.
• 16.05 koulukeskus, 16.10 linja-autoasema, tarv. Vojakkala, Räyskälä (Forbus ky):
Huom! ei ajeta, jos yläkoululaiset etäopetuksessa!

• Asiointivuoro keskiviikkoisin VAIN KUTSUSTA, soitto ed. päivänä klo 16 mennessä p. 044 491 0676 :
lähtö Loppi 8.50, tarvittaessa Räyskäläntie, Vojakkalantie, Topeno, Loppi.
Paluu klo 12 alkaen, ajetaan tarvittaessa.


S.S.

25.2.2019
Sydäniskuri kyläkeskuksessa

Vojakkalan Valpas hankki kesäkuussa 2018 kylälle maallikkokäyttöön tarkoitetun defibrillaattorin eli sydäniskurin. Laitetta säilytetään Kylätuvan ulkoseinustalla, rakennuksen takapuolella, osoitteessa Vojakkalantie 56 (= entinen kyläkauppakiinteistö). Se takaoven vierestä lastauslaiturilta summerilla varustetusta säilytyskaapistaan vapaasti haettavissa hädän tullen. Vilkahteleva merkkivalo helpottaa laitteen löytymistä myös pimeässä.
Defibrillaattori eli sydäniskuri voi pelastaa ihmishengen äkillisessä sydänpysähdyksessä ja olla apuna sekä osana muita ensiaputoimia. Sydänpysähdyksessäkin ensimmäiset minuutit ja elvytyksen aloittaminen välittömästi on kaikkein ratkaisevinta selviytymisen kannalta.
Mikäli kohtaa henkilön, joka ei herää puhutteluun tai ravisteltuun, tulee tehdä välittömästi hätäilmoitus hätänumeroon 112. Tajuton, normaalisti hengittävä potilas on käännettävä kylkiasentoon ja turvattava hengitysteiden pysyminen avoimina. Defibrillaattori kannattaa mahdollisuuksien mukaan  (=jos auttajia on useita - painelu-puhalluselvytys on tärkeämpi kuin laite) hakea paikalle, jos henkilö on eloton. Elottoman hengitystiet avataan niin ikään, aloittaen peruspainantaelvytys. Defi-laite käynnistetään vihreästä napista, ja sen jälkeen se opastaa, mitä tehdä. Se ei anna iskua, jos sitä ei tarvita. Laite myös opastaa oikeaan peruspainantaelvytyksen rytmiin kun elektrodit on kiinnitetty paljaaseen rintakehään.
Vojakkalaan hankitussa laitteessa on lisävarusteena akku myös lapsipotilaita varten. Tämä lasten akku löytyy laitteen takataskusta, ja on vaihdettavissa normaaliakun tilalle. Laitteen mukana olevassa ensiapupussissa on apuvälineet elektrodien asentamista varten.
HUOM! Kesällä tanssi-iltoina sydäniskuri on Vojakkalan lavalla, haettavissa kahviosta (toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin pe illat, ja la iltaisin kesäkuusta elokuun puoliväliin)
S.S.
22.6.2017
Vojakkalan Juhannusmuistio

Perinteiseen maalaiskylän lavatanssitunnelmaan voi päästä Vojakkalan lavalla (Vojakkalantie 113) niin juhannusaattoillan kuin juhannuspäivän illan tansseissakin kello 20 alkaen. Juhannusaattona 23.6. lavalla tanssittaa Päivi Siivonen yhtyeineen ja seuraavana iltana vuorossa on Focus ja Sakke Kotilainen. Vojakkalan lavalla juhannustanssit jatkuvat aina kello 1.30 saakka. Lavalla palvelee kahvio kotileivonnaisineen ja voileipineen ja olutta ja muita kylmiä juomia anniskellaan teltassa, grillimakkaran ohella. Vojakkalan lavalla toimintaa pyörittää Vojakkalan Valpas ry talkoolaisineen.

Vojakkalan uimarannassa yhteiskokko sytytetään kello 22. Haitari soi rantakoivun alla ja kyläyhdistyksen puffetista on ostettavissa niin grillimakkaraa, limsaa kuin karkkejakin. Kokolle tulijoiden toivotaan pysäköivän vain rannan puolelle tietä, jotta esteetön kulku Vojakkalantiellä on mahdollista myös pelastuslaitoksen kalustolla. Jos iltaa on tarkoitus jatkaa lavatanssien merkeissä, hyvä vaihtoehto on jättää auto Vojakkalan lavan parkkialueelle ja jatkaa tästä kävellen uimarantaan.

Räyskälän kyläkauppa on avoinna joka päivä. Aattona Räyskälässä palvellaan kello 9-16, lauantaina kello 10-17 ja sunnuntaina kello 10-18.


S.S.

5.12.2016
Vojakkalan Valppaan puheenjohtaja vaihtuu

Vojakkalan Valpas ry teki syyskokouksessaan henkilövalintoja. Puheenjohtajaksi vuoden 2017 alusta alkaen valittiin Asko Stenholm, varapuheenjohtajana 36 vuotta toiminut konkari. Varapuheenjohtana aloittaa Essi Tuomenoja, joka nuoresta iästään huolimatta on ehtinyt jo vuosia toimia aktiivisesti niin oman kylän tapahtumissa ja tehtävissä kuin kunnankin luottamustoimissa.
Sihteerinä jatkaa Sisko Savolainen, taloudenhoitajana Merja Zetterman. Uutena johtokuntaan valittiin Mika Leponiemi ja muina jäseninä jatkavat Urpo Vienonen, Yrjö Uotila ja Eero Leponiemi.
Onnea uusiin vastuisiin valituille, ja Eerolle kiitos yhdeksän vuotisesta työntäyteisestä puheenjohtajakaudesta!

S.S.
8.1.2016
Vojakkalan joulukuusikisa ratkesi
Mukaan  joulukkusikisaan ilmoitettiin kuusi joulukuusta. Äänestys avattiin uudenvuoden aattona ja äänestysaikaa oli 5.1. iltaan saakka.

Joulukuusikuvat löytyvät tästä linkistä

Ääniä annettiin kaikkiaan 44. Äänestyksen perusteella kisan voitti taas kuusi A, joka oli tällä kertaa Ollikkalan kuusi. Se sai 17 ääntä. Toiseksi tuli kuusi E, eli Tarkkalan kuusi 10 äänellä, jotenka marginaali oli selvä.
Äänestäjien kesken suoritetun arvonnan voitti Elina Tuomenoja.
Onnittelemme voittajia!

S.S.
27.9.2015
Vojakkalan kirpputori oli menestys, jatkoa seurannee
Vojakkalan lavalla syyskuun puolivälissä toteutettu kirpputoritapahtuma oli menestys. Vojakkalalaiset ry pohtii tapahtumalle jatkoa. Pohdinnassa on kirpputori jo keväälle. Seuraa ilmoittelua lähempänä!
S.S.
1.5.2015
Kyläavustaja aloittaa maanantaina

Vojakkalaan on palkattu KYLÄAVUSTAJA, joka aloittaa toimessaan maanantaina 4.5.2015.
Pääasiallisena tehtävänä hänellä on Vojakkalan lavan ja kylätuvan siivous- ja kiinteistöjenhoitotyöt, sekä muu yhteisten alueiden hoito ja erilaisissa kylätapahtumien yms. järjestelyissä avustaminen.
Kyläavustajan työaika on 26 h/vk ja työsuhde kestää 6 kk.

Kyläavustaja on palkattavissa myös yksityistalouksiin tilapäisiin avustusluontoisiin tehtäviin 10€/tunti korvauksella (Vojakkala ja lähialueet)
Lisäksi laskutetaan kilometrikorvaus kylätuvalta.
Esimerkiksi matonpesut, polttopuiden varastoon kantaminen, perunan istutus tai nosto, pienehköt korjaus- tai rakentamistoimet, nurmikon leikkuu ym.
Alkuvaiheessa maksimissaan yhteen talouteen kerralla 5h.

Kyläavustajaksi valittiin loppilainen Allan Berg.
Työnantajana toimii Vojakkalan Valpas ry.

Tilaukset ja tiedustelut Siskon kautta p. 045 176 8545 tai etunimi@poronoro.fi


S.S.
12.3.2015, muokattu 16.3.2015
Vojakkalaan haetaan kyläavustajaa

Vojakkalan Valpas on päättänyt, että kylälle haetaan oma-aloitteista ja hyvin ihmisten kanssa toimeen tulevaa KYLÄAVUSTAJAA 1.5.2015 alkaen, työsuhteen kesto 6kk, osa-aikatyö (25h/vk), palkka 1290€/kk.

Toimenkuvaan kuuluvat mm. Kylätuvan ja tanssilavan siivous- ja ylläpitotyöt, kylän uimarantojen ja muiden yhteisten alueiden hoitaminen, raivaaminen ja siistiminen, kylätapahtumien järjestelytyöt, maalaustyöt (mm. lavalla ulkovarasto, ulkoseiniä ym) ja kunnossapitotöitä.
Tämän lisäksi kyläavustaja on tilattavissa myös kylän yksityistalouksiin tilapaisiin avustusluonteisiin tehtäviin pientä rahallista korvausta vastaan (esim. polttopuiden pinoamiseen, ikkunan pesuun, perunan nostoon...).

Työhön palkattavan on oltava palkkatukeen oikeutettu, eli työttömänä vähintään 24 kk 28 kuukauden aikana.

Löytyisikö sopiva ihminen jostain läheltä? Sanaa saa levittää!
Paikka on avattu TE-hallinnon kautta 15.3.
Tarmokas-hanke avustaa palkkatukikiemuroiden yms. paperitöiden kanssa.
Yhteydenotot Mika Ågren p. 0400 651779

Lue lisää!
S.S.
8.2.2015
Kyläkokouskuulumisia

Vojakkalan kyläkokous valitsi Vojakkalalaiset ry:n puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi Kimmo Pekkalan. Kyläyhdistyksen hallitukseen valittiin uusina jäseninä Markku Hirvenoja, Anne Joutsensalo, Tiina Koivu, Arja Lius ja Seppo Loponen. Hallituksessa jatkavat Leena Heikkinen, Raija Holappa, Liisa Tarkkala, Essi Tuomenoja ja Erkki Viira.

Kylän turvallisuusyhdyshenkilöinä kuntaan päin toimivat Sisko Savolainen ja Jukka Tuomenoja.

Kylätoiminta jatkuu kuluvana vuonna likimain entisellään. Vuoden hämäläinen kylä 2015 -luovutustilaisuus järjestetään lavan avajaistanssien yhteydessä la 6.6.2015.
Ohessa kokouksessa hyväksytty toimintasuunnitelma.

Toimintasuunnitelma 2015 tästä linkistä

S.S.
29.1.2015
Joulukuusikisa on ratkennut

Kisaan ilmoitettiin kaikkiaan 11 kpl kauniita joulukuusia.
Kuusista otettujen valokuvien pohjalta äänestettiin kauneinta.

Ääniä annettiin kaikkiaan 43 kpl. Kaksi kuusta oli ylitse muiden, näiden kesken käytiin tiukka kisa.
Yhden äänen erolla kauneimmaksi äänestettiin Sinna Sundgrenin kuusi, eli kuusi A (11 ääntä),
toiseksi tuli Ollikkalan kuusi (kuusi F).
Kummallekin annettiin karkkipalkinnot.
Äänestäneiden kesken arvotun karkkipalkinnon voitti Päivi Heimonen.

Joulukuusikuvat pääset katsomaan tästä
S.S.
17.12.2014
Elintarviketoimitukset Vojakkala-Räyskälä-Salonkylä alueelle ovat alkaneet!


M-Market Katuman kauppias Kimmo Puonti tuo torstaisin edellisenä päivänä klo 12 mennessä tilatut tuotteet kotiovelle.


Tilaukset : - sp. m-market.katuma@m-ketju.fi tai puh. 050 382 0750.

HUOM. Joulunajan poikkeavat toimituspäivät:
                vk 52   ti 23.12
                vk 1            ti 30.12.

Muuten siis aina torstaisin, seuraavan kerran to 18.12.
Ensimmäiset ruokalastit tuotiin torstaina 11.12. Kotiinkuljetusmaksu 6,90 €.
S.S.
15.11.2014
Perinnetaitoa elvytetään: tehdään perunamakkaraa

Perunamakkara on vanhan ajan perinneherkku. Sitä on entisaikaan valmistettu Lopellakin useissa talouksissa syksyn teurasaikaan. Nimensä mukaisesti makkaraan käytetään sianlihan ohella murskattua perunaa ja riisi- tai ohraryynejä. Kyseessä on raakamakkara, joka on esikeitetty ja paistetaan kypsäksi ennen tarjoilua.

Vojakkalan Kylätuvalla (os. Vojakkalantie 56) järjestetään kaikille kiinnostuneille avoin perunamakkarantekopäivä lauantaina 22.11. kello 9 alkaen. Päivän aikana valmistetaan yhdessä perunamakkaraa vojakkalalaisella reseptillä, joka löydettiin 1980-luvun alun lehtileikkeestä, jossa kerrottiin kylällä järjestetystä perunamakkaran tekokurssista. "Makkaramestareina" toimivat Urpo ja Liisa Rajala sekä Liisa Tarkkala, jotka ovat vanhaa,  perunamakkarareseptiä kokeilleet ja varmistelleet, että nykyajan ainekset toimivat myös vanhassa ohjeessa.

Työt aloitetaan lauantaina yhdeksältä valmiiksi keitettyjen lihojen pilkkomisella. Ainekset vaivataan taikinaksi ja laitetaan suoleen. Sitten makkarat keitetään ja jäähdytetään. Syötävät paistetaan. Ja noin kello 13 päästään maistelemaan.
Voit tulla syömään perunamakkaraa klo 13, vaikket olisi kurssille ehtinytkään. Perunamakkara nautitaan puolukan kera, ja paljon muuta ei tarvitakaan, sillä se on itsessään täyttä ruokaa. Varaathan rahaa mukaan - kurssi on maksuton, mutta syödyistä ja mahdollisesti kurssilaisten mukaansa ottamista makkaroista peritään maksu tarvikekulujen kattamiseksi.

Kurssin järjestää Vojakkalalaiset ry, ja lisätietoja voi kysyä Liisa Tarkkalalta, p. 0400 677 238.
Mukaan toivottaisi myös perunamakkaran teon konkareita, vaikka vain jakamaan tietotaitoa ja muisteluksia, jos ei enää jaksa muuten mukana touhuta.
S.S.

14.11.2014
Kiinnostaisiko elintarvikkeiden kotiinkuljetuspalvelu?
Tai onko lähipiirissäsi joku, jota tämä voisi kiinnostaa?

Vojakkalan suunnalla on alkamassa joulukuun alusta kauppaostosten kotiinkuljetuspalvelu. M-Market Katuman kauppias Kimmo Puonti Hämeenlinnasta toimittaa keskiviikkona puoleen päivään mennessä tilatut tuotteet kotiosoitteisiin torstaisin, ilmeisesti iltapäivästä/illasta. Kuormaan kerätään maito- ym. tuotteet saman päivän kuormasta, jotta päivämäärät olisivat riittävän pitkät niin, että jopa viikon voisi halutessaan pärjätä.

Sama ihminen, joka ottaa kaupassa tilaukset vastaan, poimii tuotteet myös lähetykseen, ja toimittaa nämä sitten asiallisesti kylmäkuljetettuna asiakkaille. Näin palautetta voi antaa tarvittaessa suoraan. Ostokset maksetaan käteisellä toimitusten yhteydessä, korttimaksumahdollisuus on myös tulossa.
Kuljetuspalvelusta perittävä maksu on noin 5-7 €/asiakas/toimituskerta. Tuotteet ovat muuten saman hintaisia kuin kaupan hyllyssäkin.
M-ketju on itsenäisten kauppiaiden vuonna 2006 perustama suomalainen kauppaketju, johon kuuluu tällä hetkellä yli 70 myymälää. M-Kauppaketjulla on omat kuukausittain vaihtuvat tarjouksensa, katso www.m-ketju.fi. Tämän lisäksi kauppiaalla voi olla omia, liikekohtaisia tarjouksia. Käytössä on myös bonus-järjestelmä. Bonusta alkaa kertyä, kun kuukausittaiset ostokset ylittävät 100€ rajan. Maksimissaan bonusta voi saada 6%, ja kertyneet bonukset voi käyttää ostohyvityksinä.

Kuljetuspalveluun mukaan haluavat voisivat ilmoittautua tässä vaiheessa minulle (etunimi@poronoro.fi tai 045 176 8545). Kokoan kauppiaalle nimet, puhelinnumerot ja osoitteet. Kauppias ottaa sitten yhteyttä, ja ainakin ensimmäisillä kerroilla käydään ostoslista läpi puhelimitse, jotta asiakas saa kuvan liikkeen valikoimasta ja tarjolla olevista vaihtoehdoista. Jatkossa tilausten tekeminen käy haluttaessa vaikkapa sähköpostilla.

Sanaa saa levittää! Myös Räyskälä-Salonkylä alueelle lienee mahdollista poiketa, jos kiinnostusta tältä suunnalta löytyy. Pari halukasta on jo ilmoittautunut, mutta olisi kiva, jos saataisi vielä jokunen lisää tässä vaiheessa, keräämään kokemuksia…

Ensimmäinen toimituspäivä on siis torstai, 4.12.2014.
S.S.

28.8.2014 ja 2.9.2014
KESÄLLÄ KUNTOON -kampanja päättyi
heinäkuun lopussa ja 15.8. mennessä lähetetyt tulokset on nyt katsottu läpi.

PYÖRÄILYSARJA:
Pyöräilysarjaan osallistui yhteensä 4 henkilöä. Kesän aikana eniten pyöräilykilometrejä oli kerännyt Markus Artimo 574 km. Hieno suoritus Markus! Markus saa palkinnoksi 20 € palvelusetelin Kylätuvan palvelupäivään.

KÄVELYSARJA:
Kävelysarjaan osallistui yhteensä 5 henkilöä. Eniten kävelykilometrejä oli merkinnyt ylös Anne Lukana, yhteensä 56 km. Anne saa palkinnoksi 20 € palvelusetelin Kylätuvan palvelupäivään.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin 40 € palveluseteli Vojakkalan Valpas ry:n kokouksessa 2.9. Tämän palvelusetelin voitti Terttu Lukana.

Lämmin kiitos kaikille osallistumisesta ja liikunnan iloa myös alkavaan syksyyn.
A.L.


23.6.2014
"Vojakkalan lava on juhannuksen napa"  - uutisoi Yle Hämeen Fb-sivusto!

Juhannusta vietettiin poikkeuksellisen kylmässä säässä. Aattoiltana sää kirkastui jälleen sopivasti ja saatiin kuulas ja kaunis kokonpolttokeli. Mutta kylmää oli, eikä villavarustus, toppatakki ja hanskat olleet yhtään liikaa. Juhannus Vojakkalassa sujui vilkkaudestaan huolimatta vallan siististi ja rauhallisesti.

Aattona oli väkeä liikkeellä runsain määrin ja lavalle autoja pukkasi jonoksi asti jo ennen klo 21. Mukana oli runsaasti ensi kertaa Vojakkalan lavalle tulleita tanssilavoja kiertäviä pareja, jotka olivat tulleet kauempaa katsastamaan, mikä paikka se tämä Vojakkalan lava oikein on. Uusia kävijöitä paikalle ohjasi viime viikkojen julkisuus eri tiedotusvälineissä vuoden hämäläinen kylä tunnustuksen myötä. Myös Yle Häme nosti juhannusaattoaamuna verkkosivuillaan Vojakkalan lavan esille, ja tähän uutiseen johdatettiin Yle Hämeen Fb-sivulla otsikolla "Vojakkalan lava on juhannuksen napa"!!!

Vojakkalan lavalle myytiin aattona lähes 300 lippua ja juhannuspäivänä hieman yli 200, joten ihan mukavasti väkeä kävi paikalla. Tanssien tarkeni kyllä, mutta kaljateltassa ei juuri huvin vuoksi näillä säillä istuskeltu. Rakeitakin välillä viskeli... Väkimäärästä huolimatta lavalla oli "poikkeuksellisen rauhallinen juhannus", totesivat järjestysmiehet. Liekö johtunut siitä, että paikalle tulleet olivat lähinnä tanssimaan tulleita pariskuntia. Nuorempi väki taisi suunnata Räyskälän suuntaan tänä juhannuksena, sillä siellä MM-ksojen tiimoilta oli juhlintaa myös. Tosin olipa MM-kisavieraita liikkeellä myös Vojakkalan uimarannan kokollakin.

Tervalammin pihajuhlissa nähtiin tänävuonna nukketeatteri "Nukerruksen" pieni esitys ja kuultiin Meerin kivoja, tuoreita kesärunoja. Myös haitari soi. Ja pihan puput ja pikkuinen Ilona-kili keräsivät erityisesti lasten huomion. Ennustettu vesisade pysyi onneksi poissa esityksen ajan, mutta varmasti verotti hieman väkimäärää. Kuitenkin ihan mukava, reilu 50 hengen yleisö paikalle saatiin.
S.S.
19.6.2014
Juhannusohjelmaa Vojakkalassa

Juhannusohjelmaa useana päivänä ja kaikenikäisille on jälleen tarjolla Länsi-Lopella Vojakkalassa. Vojakkalan lavalle pääsee juhannustansseihin niin juhannusaattona (Sakke Kotilainen & Focus) kuin juhannuspäivän iltanakin (Tytti & Musikantit) klo 20.00-02.00.
Lavalla toimii tanssi-iltoina kahvio, jossa tarjolla tuoreita leivonnaisia sekä grilli-ja olutteltta.

Haitari soi kokkorannassa
Yhteiskokko Vojakkalan uimarannalla sytytetään juhannusaattona perinteen mukaan jo klo 22.00. Kokolle saapuvia pyydetään pysäköimään vain rannan puolelle tietä, jotta kulku Vojakkalantiellä on esteetön myös pelastuslaitoksen isoille autoille. Jos iltaa on tarkoitus jatkaa Vojakkalan lavalla, kannattanee autot jättää suoraan tänne parkkiin.
Uimarannassa palvelee kyläyhdistyksen "kioski".  Grillimakkaran ohella myynnissä on limua, mehua ja karkkia. Kokkorantaan on vapaa pääsy, mutta huomaathan varata käteistä rahaa mahdollisiin ostoksiin kokolle, ja myös tanssilavalle!  Haitarin haikeat sävelet soivat myös uimarannassa, valkorunkoisen koivun katveessa…

Pihajuhlat Tervalammilla
Lasten esitysten merkeissä vietetään toisen juhannuspäivän pihajuhlaa Tervalammin talon pihapiirissä (os. Pääjärventie 5) klo 14 alkaen. Eliisa Asikaisen johdolla valmistunee jälleen pieni esitys, mutta piha on avoin myös kaikille esiintymisestä kiinnostuneille, eli soittajat, laulajat, lausujat ja muut ovat kovin tervetulleita tuomaan oman osansa päivän antiin.
Tervalammin talon pihapiiristä löytyvät juhannussunnuntaina myös kaniemo pienine poikasineen. Naapurin kutturouvat pitkine partoineen ovat myös paikalla, ja tällä kertaa mukana juoksee myös neliviikkoinen pikkuinen Ilona-kili. Tervalammin vanha tupa on avoinna poiketa, ja haitarimusiikki luo tunnelmaa myös tähän toisen juhannuspäivän juhlaan.

Räyskälän kyläkauppa palvelee
Räyskälän kyläkauppa on avoinna aatonaattona klo 9-18, aattona 9-16, 21.-22.6 10-18 ja sitten purjelennon MM-kisaviikon ajan ma-pe 9-20, la 9-18  ja su 10-18.
S.S.
24.5.2014
Vojakkala on vuoden 2014 Hämäläinen Kylä!

Vojakkala sai vastaanottaa nimityksen Vuoden 2014 Hämäläiseksi Kyläksi lauantaina 24.5., kun Jokioisten Murronkulmalla vietettiin Hämeen kyläpäivää. Hämeen Kylät ry:n jakamaa tunnustusta vastaanottamassa oli joukko aktiivisia kyläläisiä, vaikka tilaisuus sattuikin tapahtumarikkaaseen viikonvaihteeseen.
Pitkäjänteinen ja sinnikäs talkootyö kylän hyväksi sai näin virallisen kiitoksen. Valinnan perusteluissa todetaan mm.seuraavaa:
" Vojakkalan kylän toiminta on ajanhermolla olevaa, pitkäjänteistä ja suunnitelmallista kylän kehittämistä vuosikymmenten ajan. Uusiin kokeiluihin on lähdetty rohkeasti, mutta perustellusti kyläläisten tarpeiden pohjalta.

Kylätoiminnan monipuolisuudesta kertoo se, että Vojakkalassa kehittämiskohteina on ollut niin asukashankinta, kylänpalvelut kuin yhteisöllisyyttä edistävän toiminnan järjestäminen. Vireällä tanssilavatoiminnalla on kerätty varoja kylän kehittämiseen ja palveluihin jo vuodesta 1957 lähtien. Kylätupa on juuri kunnostettu kyläläisten yhteiseksi kohtaamis-, toiminta- ja palvelukeskukseksi. Siellä pyörivät niin kyläkerhot sekä palvelupäivät eli kampaaja ja hieroja käyvät kerran kuussa. Lavatanssit ja juhannusaaton kokkojuhla liikuttavat ihmisiä pitkin pitäjää ja lähikaupunkeja.

Vojakkala on toiminnallisesti yhteistyötä rakentava kyläyhteisö, joka on tehnyt hienoa yhteistyötä niin Lopen kunnan, seurakunnan, muiden kylien kuin paikallisten yrittäjienkin kanssa. Vojakkalan kylässä on tunnistettu kylän vahvuudet ja erityisyys sekä yhdessä tekemisen mahdollisuudet. Kyläläisten sinnikkyys ja positiivisuus on auttanut myös muutoksissa.

Vojakkalan kylä osallistuu Hämeen Kylät ry:n ehdokkaana valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kisaan. Valtakunnallinen Vuoden Kylä julkistetaan LOKAALI – paikallistoimijoiden juhlaseminaarissa Hankasalmella 29.-31.8.2014. "

------------------------
27.5.2014
Lopen kunnan onnittelut (pyynnöstä kyläläisille näin välitetään, myös fb-sivustolla):

Lopen kunnan puolesta onnittelumme Vojakkalan kylälle, kylän aktiivitoimijoille ja kaikille kyläläisille vuoden 2014 Hämeen kyläksi valinnan johdosta. Valintaperusteet ovat kohdallaan!
Tässä vaiheessa Sydämelliset Onnittelut näin sähköpostitse, asiaan palataan!!!
Menestystä jatkossakin.
 
Karoliina Viitanen, Jyrki Käki ja Tuula Pirinen
S.S.
25.4.2014
Vojakkalan Viesti 3/2014 valmistunut, kyläturvallisuuskysely jakelussa

Vojakkalan Viestin toukokuun numero valmistui jakeluun ennakoitua aiemmin. Verkkaritilaukset ovat nyt ajankohtaiset, ja kun ne halutaan kesäksi käyttöön, yritetään saada tilaukset kasaan pikapuolin, eli 6.5. mennessä.

Viestin välissä jaellaan kyläturvallisuuskysely. Toivomme, että käyttäisitte hetken aikaa poikkeusolojen miettimiseen ja siihen, miten oma taloutenne selviää esim. pitkissä sähkökatkoissa. Tai onko teillä mahdollisuutta tarjota kalustoa tai osaamistanne tarvittaessa pelastustoimen avuksi? Entäpä miten on laita, jos kylällä joku tarvitsisi lyhytaikaista naapuriapua, millaisia taitoja minulla on, voinko olla avuksi? Palauttakaa täytetyt lomakkeet esim. Kylätuvalle toukokuun tilauksissa, tai kuoressa Kylätuvan postilaatikkoon (asukkaiden laatikoiden takapuolella).

Voit lukea tarkemmin turvallisuuskyselystä tästä
S.S.
16.4.2014
Vojakkala-verkkarit tilattavina!

Vojakkalan Valpas ry tilaa Vojakkala-selkäpainatuksella verkkareita ja ulkoilupukuja. Tilaukset ovat ajankohtaisia nyt, puvut yritetään saada käyttöön kesäkuuksi.

Mallipukuja on sovitettavana Kylätuvalla, josta löytyvät myös tilauslomakkeet. Voit halutessasi laittaa tilauksen myös esim. sähköpostitse tai tekstarilla Siskolle 045 176 8545 tai etunimi@poronoro.fi. Viimeinen tilausmahdollisuus tiistaina 6.5., tienvarsien siivoustalkookahvien yhteydessä.

Valittavana on Stannon Montreal-pukumalli, josta voi oman tarpeensa mukaan valita joko perinteisen verkkaripuvun (urheilupolyester) tai mikrokuitukankaisen (100% Taslan polyester) ulkoilupuvun. Mikrokuitukankaisessa puvussa vaihtoehtona ovat "unisex"-malli, josta löytyvät myös lasten koot, tai naisten leikkauksella oleva puku. Värejä on tarjolla punainen, vihreä tai keltainen, kaikissa mustat housut takin värisellä tehostevärillä.
Selkään tulee painatus "Vojakkala", kuten myös takin etupuolelle, rintaan.

Takeissa on kokonaan aukeavat vetoketju, sivutaskuissa vetoketjut. Myös housujen taskuissa vetskarit, samoin housujen lahkeissa. Mikrokuitukankainen puku on miellyttävän kevyt, pitää jonkun verran tuulta ja sadettakin, mutta on kuitenkin myös hengittävä. Sisällä verkkovuori. Tämä puku ei kahise, kuten entisajan tuulipuvut!

Vojakkalan Valpas ry sponsoroi kaikkia pukutilauksia. Lasten puvut (alle 15 vuotiaat) ovat tilattavissa puoleen hintaan, myös aikuisten puvut saamme tasarahalla.
Verkkaripuku 40€, lapsilta 20€
Mikrokuitupuku 50 €, lapsilta 25€
Maksut kerätään pukuja lunastettaessa, toimituksen saavuttua.

Tilattavissa ovat seuraavat koot:
lasten koot: 116 - 128 - 140 - 152 - 164
aikuisille S - M -L - XL - XXL - XXXL
naisten leikkauksella oleva mikrokuitupuku  S - M -L - XL - XXL

Ja värivaihtoehdot siis punainen, vihreä tai keltainen takki, mustilla housuila. Mallikuvat puvuista tästä

S.S.
13.2.2014
Kyläkokous takana, lauhtunut sää haittaa talvitapahtumia

Ennakkoon ilmoitettu täydenkuun hiihto Selkäsaareen 14.2. on peruttu sään lauhduttua. Järven jäällä on paikoin vettä ja muutenkin epävarmaa näillä keleillä, joten jätetään hiihtely talvisempaan vuoteen! Toivotaan kuitenkin, että talvi vielä jatkuisi ja saataisi jonkun verran lisää lunta, jotta Räyskälään sunnuntaiksi 2.3. kaavailtu rieha mäenlaskuineen toteutuisi, ja että myös laskiaistiistaina 4.3. päästäisi Kujanpään laavulle mäenlaskuun.

Viime sunnuntainen kyläkokous sujui mukavasti, vaikka alkaneet olympialaiset verottivatkin varmasti kävijäjoukkoa. Kunnanjohtaja oli kutsuttu vierailulle uudelle Kylätuvalle. Saatiin kuulla ajankohtaisia kuntakuulumisia ja kyläläisillä oli mahdollisuus kysellä mielenpäällä olleista asioista.
Kyläkokous on myös Vojakkalalaiset ry:n vuosikokous. Vilkas toiminnan vuosi 2013 "paketoitiin" hyväksymällä tilit ja toimintakertomus. Alkanut vuosi jatkunee tuttuun malliin, ja ehkä jotain uuttakin vuoden mittaan keksitään.

Mainittakoon yksityiskohtana toimintakertomuksesta, että täällä vojakkala.fi -sivustolla oli vuoden mittään käyntejä 4672 kappaletta, yhteensä 3371 eri kävijää (ed. vuonna 2898). Kesätapahtumia käydään tarkistelemassa paljon, juhannusaatto huippuna, jolloin oli 146 käyntiä.
S.S.
9.1.2014
Joulukuusi-kisa on ratkennut

Vojakkalan kaunein joulukuusi 2013 -kisa on ratkennut. Ääniä annettiin kaikkiaan 30 kpl. Voitosta käytiin tiukka kisa kuusien E ja I välillä. Voittajaksi selviytyi kuusi E yhden äänen erolla. Voittajakuusi sai kaikkiaan 10 ääntä.
Vojakkalan kauneimmaksi joulukuuseksi 2013 äänestettiin Sundgrenin kuusi, onnea!

Aänestäneiden kesken arvotun palvelusetelin voitti Pirjo Hakala - onnittelut!

Kuusikuvat löytyvät vielä, jos haluat vilkaista, tästä
S.S.

7.1.2014
Pikavuoropysäkki Perähuhtaan

Vuodenvaihteessa astui voimaan pysäkkimuutos, joka toi pikavuoropysäkit Perähuhtaan, kantatie 54:n ja valtatie 10:n risteykseen. Risteyksessä on ollut tähän saakka vakiovuoropysäkit, mutta vakiovuoroja Forssan ja Hämeenlinnan välillä on kulkenut vain pari, keskipäivällä. Lähimmät pikavuoropysäkit Vojakkalan suunnasta vällillä Hämeenlinna-Forssa ovat olleet joko Mustialan tai Sotkan risteyksissä, 10-tien varrella.
1.1. 2014 alkaen entiset vakiovuoropysäkit ko. ristyesalueella ovat siis muuttuneet pikavuoropysäkeiksi, ja Perähuhta on merkitty Hämeenlinnan ja Forssan väliä kulkevien vuorojen pysäkkiluetteloon. Käytetäänpä bussivuoroja hyväksemme - kymmenkunta vuoroa/pv kulkee kuitenkin kumpaankin suuntaan, ja tästä pääsee myös lähikaupunkeja pidemmälle, Turkuun tai Keski-Suomeen saakka.
S.S.
3.12.2013
Kylätupa paikallistoimintaesimerkkinä

Vojakkalan juuri valmistunut Kylätupa on nostettu Hämeen Kylät ry:n paikallistoimintaesimerkiksi.

Vojakkalan Kylätupa on rakennettu entiselle kyläkaupalle, kioskin tiloihin. Remontissa hyödynnettiin EU-hankerahaa. Talkootyön tuloksena kylälle saatiin mukavan kokoinen, pienen kylän tarpeet täyttävä, lämmin ja viihtyisä kokous- ja harrastustila, jonka suojissa voidaan uutta toimintaa viritellä toiveiden ja innostuksen mukaan.

Voit käydä lukemassa eri kyliltä tulleita tarinoita onnistuneesta kylätoiminnasta, josta voisi ottaa mallia myös omille kulmakunnille, osoitteesta www.hameenkylat.net, ja tästä sivun oikeassa laidassa "Hei - tämä toimii meillä!" Täältä voit äänestää mieleistäsi. Mukana on mm. kyläturvallisuuteen liittyvä esimerkki Lopelta ja Hausjärveltä, sekä Joentaan Krouvin kyläpäivät.

S.S.
1.11.2013
Forssan vedenottohanke näkynee Kaartjärven kylien alueella

Forssan vesihuoltoliikelaitos tutkii mahdollisuutta vedenottamon rakentamiseksi Räyskälään. Pohjavesitutkimukset Forssan seudun varavesilähteen löytämiseksi -hanke järjesti lauantaina 26.10. Räyskälässä Urheiluilmailuopistolla yleisötilaisuuden koskien alueelle suunniteltua puhtaan veden koepumppaussuunnitelmaa.

Suunnitelmat kiinnostivatkin paitsi Räyskälän kylän väkeä myös laajemminkin Kaartjärven alueen maanomistajia, asukkaita ja mökkiläisiä. Urheiluilmailuopiston luokkahuone täyttyi käytäviä myöten, viimeisten jäädessä seisomapaikoille takaosaan. Yleisö suhtautui varauksella ja epäillenkin esitettyihin suunnitelmiin ja useissa puheenvuoroissa kyseenalaistettiin asiantuntijoiden esitykset.

Mahdollisesti jo talven aikana Forssan vesihuoltoliikelaitos koepumpaa 1000-5000 kuutiota vettä/vrk Parkuvan alueelta. Valuma-alueen laajuus ei ole tarkkaan selvillä, joten koepumppaus antaa kuvaa, miten mahdollinen vedenotto vaikuttaa lähialueen lampiin ja muihin vesistöihin. Koska vedet johdetaan suoraan Kaartjärveen, mahdolliset vedenoton vaikutukset Kaartjärveen tutkitaan muutoin.

Koepumppaussuunnitelmissa epäilyksiä herätti erityisesti toteutusaika märimpään vuodenaikaan. Myös pumpatun veden johtamista Kaartjärveen pidettiin yleisesti vääränä, ja tulosten kannalta harhaan johtavana. Yleinen käsitys oli, että tätä vettä virtaisi myös harjun läpi takaisinpäin. Ja tosiaan vaikutuksia Kaartjärveen ei koepumppauksella saada selville. Yleisöstä tuotiin selkeästi esiin huoli, että Kaartjärvi on matalarantaisena erityisen herkkä pienellekin vedenpinnan laskulle, joka on pelättävissä, jos Forssan kaavailemia vesimääriä aletaan päivittäin pumpata.

Tarkemmin tilaisuudessa esille tulleista asioista ja koepumppaussuunnitelmista luettavissa
Lopen Lehden artikkelista 30.10.2013 (pdf-tiedosto).
Lue tästä!
S.S.

23.7.2013
Gospeljumalanpalveluksen kantatoteutus Vojakkalan tanssilavalla

Sunnuntaina 4.8.2013 klo 14 soi Vojakkalan lavalla (Vojakkalantie 113, Loppi) hieman erilainen musiikki. Tuolloin lavalla saa kantatoteutuksensa Lopen gospelkappalaisen Ilkka Juotteen sanoittama ja säveltämä yhdestoista gospelmessu. Tämä kaikenikäisille tarkoitettu pirteä  "Köynnösmessu" toteutetaan sanajumalanpalveluksena. Mukana laulaa parikymmentä esilaulajaa  ja säestää aivan uusi viisihenkinen loppilainen säestysryhmä.

Tämän perunapitäjä Lopen päivään kuuluvan juhlan toistakymmentä uutta teosta lauletaan melkein kaikki yksiäänisinä yhteislauluina.  Tilaisuutta järjestelevät Lopen evl seurakunnan ohella myös Lopen kunta, Vojakkalan kyläläiset ja talkooväkeä ympäri pitäjää.
Saarnaa sulatellaan heti uskontunnustuksen jälkeen pullakahveilla, jonka jälkeen seuraa  jumalanpalveluksen loppuosa.

Ilkka Juotteen luoma ensimmäinen gospelmessu, Sadonkorjuumessu, nähtiin TV 1:ssä vuonna 1990. Sittemmin häneltä on julkaistu  Kylväjä-, Ystävä- Yhteys-, Kaste-, Joulu-, Ystävä(2)-, Kiitos-, Retki- ja Riemumessu.


Ennen jumalanpalveluksen alkua  voi aterioida Vojakkalan entisellä koululla, Vojakkalan Juhlatalossa  (Vojakkalantie 35). Tarjolla keittolounas klo 12-16: lohi- ja lihakeittoa, juusto- ja kinkkuleikkeleitä, tomaatti- ja kurkkuviipaleita, leipälajitelma. Juomana kotikalja, piimä, maito tai mehu. Jälkiruokana kahvi ja omenapiirakka. Hinta 10€. Ennakkovaraukset Raija Holappa  0400 615 636.

S.S.
14.6.2013
Vojakkalan Juhannusmuistio 2013

Länsi-Lopella, Vojakkalassa, keskikesän juhla juhannus otetaan vastaan tutuksi tulleeseen tapaan. Juhannusaaton tunnelmaan virittäydytään Vojakkalan lavalla klo 20 alkaen Anteron ja Valamon tahtiin. Tanssilavan kahviosta löytyvät kotitekoiset leivonnaiset ja maukkaat voileivät, olutteltasta isompaan nälkään kuumat grillimakkarat ja kylmät juomat. Huomaathan, että varaat mukaan käteistä rahaa niin lavalle kuin kokollekin!

Yhteiskokko läheisellä Vojakkalan uimarannalla sytytetään juhannusaattona klo 22.00. Kokolle saapuvia pyydetään pysäköimään vain rannan puolelle tietä, jotta kulku on Vojakkalantiellä esteetön myös pelastuslaitoksen isoille autoille. Jos iltaa on tarkoitus jatkaa Vojakkalan lavalla, kannattanee autot jättää suoraan tänne parkkiin. Myös rannassa palvelee kyläyhdistyksen pikkuinen "kioski".  Grillimakkaran ohella myynnissä on limua, mehua ja karkkia. Haitarin haikeat sävelet soivat myös uimarannassa, valkorunkoisen koivun katveessa…

Juhannuspäivän iltana jatketaan juhannusjuhlintaa tanssien merkeissä. Vojakkalan lavalla tahtia antaa Tytti & Musikantit, kuten jo monena juhannuksena. Tanssit alkavat klo 20.00. Juhannuksen kunniaksi tanssitaan aina kello 2.00 saakka, kuten myös aattona. Pääsyliput juhannuksen tansseihin ovat 15€.

Kauppapalvelut Räyskälästä
Räyskälän kyläkauppa palvelee myös juhannuksena. Kauppa on avoinna juhannusaattona klo 9-16, lauantaina 10-17 ja sunnuntaina klo 10-18. Muutoin Räyskälän kaupan kesäaukioloajat ovat ma-la klo 9-18 ja su 10-18.
S.S.
7.6.2013
Avajaistanssit Vojakkalan lavalla lauantaina 8.6.

Lavatanssikausi Vojakkalan lavalla pyörähtää käyntiin lauantaina 8.6. klo 20.00. Avajaistansseissa tahdittaa Focus & Sakke Kotilainen. Liput 13€.
Taideseura Aprilis on ripustanut kahvioon kesänäyttelyn lavalla kävijöiden iloksi. Näyttely on nähtävillä koko kesän.

Lavalla palvelee tanssi-iltoina kahvion ohella myös grilli ja olutteltta.

Tanssikausi jatkuu sitten juhannusaattona 21.6. Anteron ja Valamon tahtiin. Juhannuspäivän iltana vuorossa ovat Tytti & Musikantit. Juhannustanssit kestävät aina klo 02.00 saakka, pääsyliput kumpanakin päivänä 15€.

Vojakkalan lavalla tanssitaan juhannuksen jälkeen joka lauantai aina kesäkauden päättäjäisiin 10.8. saakka.

Huomaathan, että Vojakkalan lavalla vietetään myös
- kesäjuhlia pe 12.7. klo 18-24. Ohjelmassa pihapelejä & yhdessäoloa, tanssimusiikista vastaa Härkätie.
- Gospel-jumalanpalvelus kantatoteutuksena  su 4.8. klo 14.00. Säv., san. & sov. Ilkka Juote.
S.S.

11.4.2013
Päivähoitoa Vojakkalaan ensi syksyksi??

Vaikka kunta siirsi koulun lakkautuksen myötä päivähoitopalvelut kirkonkylälle, jäi ryhmiksen käyttöön kunnostettu huoneisto ja lasten leikkipiha Vojakkalaan. Nyt kun koululla on uudet omistajat, olisi ryhmis-huoneisto vuokrattavissa jälleen siihen käyttöön, johon se on kunnostettu, eli päivähoitotilaksi. Koulun entinen keittiö, liikuntasali ja piha olisivat edelleen päivähoidon käytettävissä.

Mikähän lienee tilanne:
- Onko Vojakkalassa ja lähikylillä PÄIVÄHOIDON TARVITSIJOITA ensi syksylle?
- Olisiko kylällä tai lähitienoissa ketään, jolla olisi intoa ja kiinnostusta ryhtyä perhepäivähoitajaksi tai peräti yksityiseksi PÄIVÄHOITOYRITTÄJÄKSI?
- Tai tunnetko jonkun, jolla tähän olisi kiinnostusta ja jota voisi hommaan houkutella?.

Olisi vallan upea juttu, jos saataisi ryhmis taas toimimaan ja vanhemmat voisivat töihin lähtiessään jättää lapsensa hoitoon. Nyt sana kiertämään!

Päivähoidon tarvitsijat, myös lähikylistä, ottakaa yhteyttä! Sisko sp. etunimi(at)poronoro.fi tai p. 050 522 8955.
Yrittäjääkin on helpompi houkutella, kun tiedetään, paljonko lapsia mahdollisesti olisi tulossa, jos hoitopaikka saataisi järjestymään...

S.S.
15.3.2013
Vojakkalan lavan kesäohjelma 2013 julkaistu

Vojakkalan lavan kesäohjelma on valmistunut ja julkaistu mm. Vojakkalan lavan omalla www-sivulla ja tanssi.net -sivustolla.

Ohjelmassa on jälleen kaikkiaan kymmenet tanssit. Kesäkausi avataan 8.6. Sakke Kotilaisen & Focuksen tahtiin. Juhannusaattona ja päivänä tanssit jatkuvat, ja tästä lähtien joka lauantai aina elokuun 10. päivään saakka. Kesäkauden päättäjäisiä tanssitaan Saku Bacmanin & orkesterin tahtiin.

Varaa omat talkoovuorosi!
Nyt on myös aika varata talkoovuorot ensi kesäksi. Tanssitoiminta Vojakkalan lavalla pyörii täysin talkoovoimin. Joka ilta töihin tarvitaan kymmenkunta henkilöä: lipunmyyntiin, kahvioon, grilliin ja oluen myyntiin sekä järjestysmiehiksi ja liikenteen ohjaajiksi.
Jos oma kesäohjelmasi ja lomasi ovat jo selvillä, varaa itsellesi sopivimmat illat ja työvuorot heti. Voit ilmoittautua Siskolle (sisko(at)poronoro.fi) tai Merja Z (merja.zetterman(at)gmail.com) tai p. 040 762 4488.
Työn touhun ohessa pääset aitoon tanssilavatunnelmaan. Jos et pääse iltatöihin, mutta haluat olla mukana talkoissa, tarvitaan viikoittain myös leipojia (kahvileivät kahvioon) ja siivousapua (tanssien jälkeen, seuraavana päivän). Tai jos koet olevasi "kukkaisihminen" voit ottaa vastuullesi myös kukkien järjestämisen kahvion pöytiin.
Jo yhden illan tai vuoron hoito on arvokas asia - tule siis sinäkin mukaan tanssilavafiilikseen!

Nopeimmat varaavat "parhaat" illat, toimi siis heti!
S.S.1.2.2013
Tervetuloa kyläkokoukseen!

Vojakkalan kyläkokous pidetään sunnuntaina 3.2. klo 15 alkaen Kylätuvalla (ent. kauppakiinteistön kahviotila).

Tiedossa on mielenkiintoisia ajankohtaisasioita, kannattaa tulla paikalle! Eikä tänä vuonna tarvitse edes pelätä, että joutuisi hallitukseen, kun jo ennakkoon on ilmoittautunut mukavasti väkeä vapautuville paikoille. Uusittujen sääntöjen mukaan hallituksen jäsenmäärä on 5-10 henkeä, mikä antaa myös jouston varaa valintoihin.

Kokouksen aluksi Vojakkalan koulukiinteistön uudet omistajat, Raija ja Hannu Holappa, tulevat esittäytymään ja kertomaan suunnitelmistaan tarkemmin.

Toisena asiana Anneli Vähätalo kertoilee kylän turvallisuussuunnitelman tekemisestä ja  Kykyä-hankkeen tarjoamasta maksuttomasta opastuksesta. Josko Vojakkalaan tekisimme oman turvallisuussuunnitelman?

Kokouksen alussa on tilaisuus myös muulle ajankohtaiselle, yhdessä keskusteltavalle kyläasialle, kahvittelun ohessa.

Yleiskeskustelun jälkeen pidetään Vojakkalalaiset ry:n vuosikokous sääntömääräisine asioineen. Tällöin voidaan lisätä toimintasuunnitelmaan ne asiat, mitkä yleiskeskustelun pohjalta toimenpiteitä vaativat.Ohessa kokouksen esityslista, toimintakertomus ja toimintasuunnitelma ennakkoon tutustuttavaksi.

Esityslista 2013 tästä
Vojakkalalaiset ry toimintasuunnitelma 2013 tästä
Toimintakertomus 2012 tästä


S.S.

6.1.2013
Vojakkalan koululle uusi elämä!
Vojakkalan koulukiinteistö on saanut uudet omistajat. Raija ja Hannu Holappa tekivät kiinteistöstä ostotarjouksen lokakuun lopulla ja kaupat Lopen kunnan kanssa solmittiin joulukuussa. Näin parin vuoden pimeys koulukiinteistöllä on
lopulta päättynyt. Innostuneena ja tuorein ideoin tiloja muokataan nyt vauhdilla uuteen käyttöön. Koulun tilat kunnostetaan pitopalveluyrityksen tarpeisiin ja juhlahuoneistoksi.

Asumaan kylään
Raija ja Hannu Holappa muuttavat Lopen kirkonkylältä Vojakkalan koululle mahdollisimman pian. Kivikoululla on
jo aloitettu korjaus- ja remonttityöt. Kivikoulun luokkahuone maalataan ja tapetoidaan asumiskäyttöön. Kunnostustyöt jatkuvat sitten keittiötöillä: koulun keittiöstä tulee pitopalveluyrityksen keittiö.
Raija Holappa tuli useille loppilaisille tutuksi kymmenisen vuotta sitten hänen aloitettuaan yrittäjäuransa Lounastuvassa.
Nykyisin Pitopalvelu R. Holappa Oy pyörittää kahta lounasravintolaa vuokratiloissa Jokioisissa ja järjestää juhlia ja tilaisuuksia ympäri Hämettä ja Uuttamaata. Yrityksellä on myös mittavaa astiavuokraustoimintaa, joka siirtyy Vojakkalaan.
Kyseessä on perheyritys, jossa Raijan ja Hannun ohella ovat mukana myös perheen aikuiset lapset Saija, Sami ja Salla.
Tämän lisäksi yritys työllistää keittiömestareita, kokkeja, tarjoilijoita, baarimestareita ym. ammattihenkilökuntaa.

Puukoululle juhlahuoneisto
Raija Holappa on suunnitellut, että koulun keittiöstä tehtäisiin laitoskeittiö asiaankuuluvine koneineen ja laitteineen.
Puukoululle tulee vuokrattava juhlahuoneisto palvelemaan niin oman pitopalveluyrityksen kuin muidenkin
tarpeita. Eli tarkoitus on, että kuka tahansa voisi juhlahuoneistoa vuokrata ja vaikka halutessaan järjestää juhlat omatoimisesti.
Puukoululla tehdäänkin mittavat muutostyöt. Suunnitelmissa on yhdistää erilliset luokat yhdeksi isoksi
tilaksi. Tavoitteena on noin 80-100 hengen juhlatila, toteaa Raija Holappa.Seiniä jouduttaneen purkamaan myös opettajan huoneisiin päin, että saadaan avarampi eteis- ja naulakkotila. Tänne tulisi myös lasten oma leikkitila, jos juhlahumu alkaa kyllästyttää. Täällä voisi lapset leikkiä vaikka koulua aikuisväen istuessa pöydissään, naurahtaa Raija.
Puukoululle tulisi myös ”apukeittiö” kylmätiloineen, jotta tilaa voisi vuokrata myös omatoimijuhlan järjestäjille.
Tavoitteena on, että remonttia puukoululla tehtäisiin ripeään tahtiin talvikuukausina. Toiveissa olisi, että jo kesällä
päästäisiin pitämään avajaisia, haaveilee Raija. Puukoulu tulee saamaan tätä ennen myös uuden ulkomaalin, sisäänkäynti kokee varmaan myös muutoksia, eli tekemistä riittää.
Remontista vastaa Hannun ohella rakennusalan ammattilainen, vävykokelas Tino Hännikäinen yrityksineen.

Vanhoja kirjoja vastaanotetaan!
Raijalla on selvät visiot tulevan juhlahuoneiston ilmeestä, verhoista ja sisustuksesta. Tavoitteena on viihtyisä juhlahuoneisto, joka on valmiina vastaanottamaan erilaisia tilaisuuksia ja juhlia, tarpeen mukaan.
Kesän tullen näemme, millaisen ilmeen entisen koulun tilat saavat. Pikkuisen Raija kuitenkin paljastaa: hän on aloittanut kerätä vanhoja kirjoja, joita hän haluaa sijoittaa tulevan juhlatilan seiniä kiertäviin hyllyihin. Kirjoja tarvitaan paljon, joten jos joku haluaa lahjoittaa itselle tarpeetonta vanhaa kirjallisuutta, ottakaapa yhteyttä Raijaan, sähköpostitse osoitteeseen ravintolaometta@surffi .net tai tekstiviestillä/puhelimitse numeroon 0400 615 636.


Raija ja Hannu Holappa tulevat esittäytymään Vojakkalan kyläkokoukseen sunnuntaina 3.2. klo 15 alkaen, paikkana Vojakkalan kylätupa (ent. kaupan kahviotila).

S.S.